Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Επιστολή / δήλωση σχετικά με το φυλλάδιο για το νέο κανονισμό αξιολόγησης που κυκλοφόρησε με την "υπογραφή" της Γραμματείας Εργασιακών Σχέσεων

  Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 και με αφορμή το φυλλάδιο που κυκλοφόρησε για το νέο σύστημα αξιολόγησης, στάλθηκε από το μέλος της κίνησής μας που συμμετέχει στη Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων προς τα υπόλοιπα μέλη της Γραμματείας η ακόλουθη επιστολή :

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες καλημέρα.
 
Χθες είδαμε τυπωμένο το φυλλάδιο για το νέο σύστημα αξιολόγησης. Για την ύπαρξή του , ενημερωθήκαμε στη συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου στις 7/12/2020. Την επόμενη μέρα, ο συνάδελφος Πούπκος μας έστειλε όπως ζητήσαμε και το τελικό σχέδιο, που πήγαινε για εκτύπωση. 
Πέρα του ζητήματος του περιεχομένου, τίθεται ένα ζήτημα ουσιαστικό. Στο φυλλάδιο που τυπώθηκε αναγράφεται ότι «την έκδοσή του επιμελήθηκε η Γραμματεία Εργασιακών σχέσεων του Συετε».
Όμως, η Γραμματεία έχει να συγκλιθεί από τον Μάρτη του 2019, δεν στάλθηκε τίποτα απολύτως στη λίστα, προσωπικά ως μέλος της Γραμματείας δεν είχα καμία απολύτως ενημέρωση για την ύπαρξη και σχεδιασμό του φυλλαδίου, πολύ περισσότερο να διατυπώσω γνώμη. Άρα η Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων σίγουρα δεν το επιμελήθηκε, μάλλον κάποια μέλη της που είναι διαφορετικό πράγμα.
Όπως γνωρίζετε, είμαστε αντίθετοι στη συμφωνία του Συλλόγου για το νέο Κανονισμό , είχαμε διατυπώσει τις σαφείς αντιρρήσεις μας αναλυτικά με τις θέσεις μας. Γι αυτό και στο τελικό κείμενο που είδαμε 7/12 δεν μπήκαμε στον κόπο να κάνουμε παρατηρήσεις, αφού προφανώς διαφωνούμε με το συνολικό πνεύμα. Όμως εκεί δεν υπήρχε τέτοια αναφορά, θα το είχαμε αναφέρει και τότε να απαλειφθεί.
Επομένως, είμαστε αναγκασμένοι να το αναφέρουμε ως λανθασμένη αναφορά, παρακαλούμε να μην επαναληφθεί, και καλούμε όλους να πάρουν θέση. Αν δεν έχουν τυπωθεί όλα τα φυλλάδια, ας αντικατασταθεί ο όρος από το Προεδρείο που μάλλον αυτό επιμελήθηκε την έκδοση, αν καταλαβαίνουμε σωστά.  Εκτός αν ο επικεφαλής με έχει πετάξει από τη Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων χωρίς καν να με ενημερώσει.
 
Ευχαριστώ
 
Μαρία Ξιφαρά εκ της Πρότασης Προοπτικής

Κοινοποίηση ΔΣ ΣΥΕΤΕ  

 

(Ακολούθησε περεταίρω εκατέρωθεν αλληλογραφία με τον επικεφαλής της γραμματείας ενώ κανένα άλλο μέλος της Γραμματείας ή παράταξη δεν τοποθετήθηκε). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: