Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Κινητοποίηση 13/01/2021 Κεντρικό Κατάστημα

 




Πάνω από 100 συνάδελφοι της Αττικής στην πιο κρύα μέρα του χειμώνα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και βρέθηκαν στη συγκέντρωση 13/1 έξω από το κεντρικό κατάστημα, στην πλατεία Κοτζιά!

Παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, με πολλούς συναδέλφους νοσούντες ή σε καραντίνα, παρά την κακοκαιρία, πολλοί συνάδελφοι από δίκτυο και διευθύνσεις έδειξαν την αντίθεσή τους στα σχέδια της Διοίκησης.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκαν κείμενα συνελεύσεων καταστημάτων, ανάμεσα στα οποία και καταστήματος της επαρχίας που χαιρέτιζε τη συγκέντρωση και ζητούσε πανελλαδικές δράσεις.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η παρουσία αστυνομικού οχήματος και 5 αστυνομικών σε όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην πόρτα του κεντρικού καταστήματος.

Ζητήσαμε και έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας όσων καλούσαν στη συγκέντρωση (Πρόταση Προοπτικής, Ενιαία, Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας, Data Remediation) με την κα Χατζηιωάννου και τέθηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίσαμε. Πιο συγκεκριμένα:

Θέσαμε τις πιέσεις που ασκήθηκαν κατά την εθελούσια σε συναδέλφους για να αποχωρήσουν, την εντατικοποίηση, τα σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο και τις περικοπές θέσεων και μισθών με το πελατοκεντρικό μοντέλο, τις αποσχίσεις κόκκινων δανείων και POS που πρέπει να σταματήσουν, τη σοβαρή εξέλιξη με τη σύσταση διεύθυνσης Data Remediation, την παραβίαση του κανονισμού εργασίας, τις απολύσεις ενοικιαζόμενων (φυλάκων και συναδέλφων που εργάζονταν στις δ/νσεις κόκκινων δανείων) για χρόνια στην ΕΤΕ αντί να ενταχθούν. Τονίσαμε ότι χρειάζονται άμεσα προσλήψεις ειδικά σε καταστήματα επαρχίας και ήταν εγκληματική η εθελούσια μέσα στην πανδημία, 3η μέσα σε 2 χρόνια.

Οι απαντήσεις της κα Χατζηιωάννου δεν ήταν καθόλου καθησυχαστικές αφού δεν υπήρξε καμία δέσμευση για απόσυρση αυτών των αποφάσεων.

Για το θέμα του πελατοκεντρικού απάντησε ότι ο ΣΥΕΤΕ είχε ενημερωθεί και θα δρομολογηθούν αυτά που έχουν ανακοινωθεί, γιατί οι πελάτες στρέφονται στα ψηφιακά μέσα. Το βλέπουμε στις

ουρές και τις ατέλειωτες ώρες αναμονής, στα τηλέφωνα που χτυπάνε ασταμάτητα για βοήθεια και υποστήριξη πελατών.

Για την πρόταση στους εργαζομένους των διευθύνσεων κόκκινων δανείων και hubs να μεταφερθούν στη Do Value, η κα Χατζηιωάννου τόνισε ότι είναι εθελοντική (αν και οι απανωτές τηλεδιασκέψεις για το θέμα δείχνουν μια πρεμούρα), και όσοι συνάδελφοι μετακινηθούν θα υπογράψουν ατομική σύμβαση με τη νέα εταιρεία, αγνώστου περιεχομένου.

Για την απόσχιση του τμήματος Acquiring ( πωλήσεις και συναλλαγές POS) στην Evo απάντησε ότι θα συζητηθεί αφού συγκροτηθεί ο ΣΥΕΤΕ .

Για το σοβαρό ζήτημα με τη σύσταση Data Remediation είπε καθαρά ότι θα μελετηθεί η περίπτωση της απόσχισης, δηλαδή το άφησε ανοιχτό, και αποδέχθηκε τις βλαπτικές μεταβολές στους συναδέλφους που τοποθετήθηκαν.

Για το ζήτημα των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων δεν ήθελε να εκφέρει άποψη.

Η κινητοποίηση των συναδέλφων έδειξε τη διάθεσή τους για αντίδραση στις πρόσφατες κινήσεις της Διοίκησης, αλλά και να μπει ένα φρένο στην αντεργατική κατηφόρα, παρότι ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ προσπάθησαν να απαξιώσουν εντελώς το μέγεθος της συγκέντρωσης. Ήταν συνέχεια των κειμένων που στέλνονται στο ΣΥΕΤΕ και ζητούν να παρθούν άμεσα αγωνιστικές αποφάσεις.

Επίσης, η κοινή δράση έχει αποτέλεσμα, κι αυτό κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί.  Γι αυτό η κίνησή μας πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει κι άλλες δυνάμεις, κι όσοι δεν ανταποκρίθηκαν οφείλουν να δικαιολογήσουν στους εργαζόμενους την απουσία τους. Οι περιστάσεις βέβαια απαιτούν η συγκέντρωση να ήταν ακόμα μεγαλύτερη, και γι αυτό πρέπει να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα δράσης με συμμετοχή ακόμα περισσότερων συναδέλφων.

Επιτέλους, οι πλειοψηφούσες δυνάμεις του ΣΥΕΤΕ πρέπει να συγκροτήσουν το Σύλλογο, καθώς 3 μήνες από τις εκλογές πρέπει άμεσα να δούμε όλα αυτά τα ζητήματα, καθώς και το θέμα της κλαδικής και επιχειρησιακής σύμβασης που λήγουν.

Συνεχίζουμε με αποφάσεις συνελεύσεων δυναμικά και αγωνιστικά. Με δράσεις, συντονισμό, συλλογικό αγώνα!

 

 
Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες/βίντεο από τη συγκέντρωση

https://www.facebook.com/protasiprooptikis

protasiprooptikis.blogspot.com,  e-mail:protasiprooptikis@gmail.com
6980925499, 6947724051, 64984, 23218,  19923

Δεν υπάρχουν σχόλια: