Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Επιστολή συναδέλφων κατ/τος Καλλιθέας προς ΣΥΕΤΕ

 

Το κείμενο στάλθηκε με τις υπογραφές των συναδέλφων

 

3/1/2022

 

Προς ΣΥΕΤΕ

 

Ως εργαζόμενοι στο Κατάστημα Καλλιθέας εκφράζουμε την αντίθεση και τη δυσαρέσκειά  μας για τις πρακτικές της Τράπεζας οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικό τρόπο. Ειδικότερα:

Με το πελατοκεντρικό και τις επικαιροποιήσεις του καταργούνται συνεχώς οργανικές θέσεις. Στο Κατάστημά μας, ένα από τα μεγαλύτερα της τράπεζας, είναι γνωστό ότι εκατοντάδες συναλλαγές που κατευθύνονται εκτός ταμείου απαιτούν την παρουσία και καθοδήγησή μας. Τα καθήκοντα, τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τα στελέχη, παραμένουν ίδια ή και αυξάνονται μετά τις συνεχείς εθελούσιες, αλλά οι αμοιβές μειώνονται.

 Με το επικείμενο κλείσιμο του hub συνάδελφοι θα βρεθούμε χωρίς οργανική θέση ή θα μετακινηθούμε άγνωστο  πού, για πόσο και με ποιους όρους.  Πρόκειται για ξεκάθαρη βλαπτική μεταβολή και δημιουργία κλίματος ανασφάλειας.

Η πίεση για τους στόχους είναι αφόρητη. Τα bonus, όποτε βγαίνουν και όπως μοιράζονται, δεν μπορεί να υποκαταστήσουν τις σταθερές αμοιβές μας.

Για αυτά τα ζητήματα, που μόνο επιγραμματικά αποτυπώνουν την κατάσταση που βιώνουμε ως εργαζόμενοι, ζητούμε τη δραστηριοποίηση του Συλλόγου μας προς την κατεύθυνση της προάσπισης των δικαιωμάτων μας και της απόκρουσης των ενεργειών της Τράπεζας που λειτουργούν σε βάρος μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: