Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

΄Έκτακτη ενημέρωση για κλαδική σύμβαση

Αγωνιστική Συνεργασία Τραπεζοϋπαλλήλων

 

Όχι στο «θάψιμο» του κλάδου

 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ ετοιμάζονται να υπογράψουν μια άθλια κλαδική σύμβαση, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των τραπεζιτών! Σήμερα στη νέα συνάντηση με την ΟΤΟΕ, οι περίφημες «βελτιωμένες προτάσεις» των τραπεζιτών ήταν "αυξήσεις" 2% από 1/10/2022, 1% από 1/12/2023 και 2,5% από 1/12/2024!

Με πληθωρισμό πάνω από 7%, αυξήσεις κάθε μέρα σε ενέργεια-καύσιμα-είδη πρώτης ανάγκης, με υπερκέρδη σε όλες τις τράπεζες, ετοιμάζονται να υπογράψουν ουσιαστικά μειώσεις μισθών! Αυτό δεν μπορεί να βαφτιστεί 5,5%, είναι πλήρης υποτίμηση της νοημοσύνης μας!

Και χωρίς καμία επιτυχία σε καίρια θεσμικά ζητήματα: χωρίς πραγματική ρήτρα ενάντια σε απολύσεις – αποσχίσεις αλλά με μια διατύπωση χειρότερη από το παλιό ευχολόγιο που δεν τους δεσμεύει, χωρίς καμία αναφορά στους χιλιάδες ελαστικά εργαζόμενους, χωρίς κλαδική ρύθμιση για την τηλεργασία!

Κοινώς, δεν πήραμε τίποτα! Και ήταν προφανές ότι χωρίς αγώνα δεν θα κερδίζαμε κάτι. Με τους εργαζόμενους απλά θεατές χωρίς να έχουν κανένα λόγο ούτε ενημέρωση, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές που νοιάζονται για το καλό των τραπεζών ετοιμάζονται για το νέο μεγάλο ξεπούλημα και μας θάβουν για μια 3ετία ακόμα! Και θα το παρουσιάζουν ως νίκη!

Οι μέτοχοι θα λάβουν μέρισμα από τα υπερκέρδη των τραπεζών που βγάζουμε κυριολεκτικά με ιδρώτα, με σωματική και ψυχική επιβάρυνση δίχως προηγούμενο, ενώ οι εργαζόμενοι θα έχουμε άλλη μια ήττα.

Αυτό το αίσχος δεν πρέπει να περάσει! Θέλουμε και δικαιούμαστε αξιοπρεπή κλαδική σύμβαση, να καλύψει τις ανάγκες μας και να πάρουμε κάτι πίσω από όσα μας έχουν κλέψει τόσα χρόνια!

Αύριο που έχει Γενικό Συμβούλιο στις 10 στην OTOE, να διατρανώσουμε με κάθε τρόπο την αντίθεσή μας!

Αγώνας τώρα για πραγματικές αυξήσεις για προστασία των θέσεων εργασίας ενάντια σε αποσχίσεις και εθελούσιες απολύσεις, για να μπει ένα στοπ στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις!

Προτείνουμε 3ημερη απεργία Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη, επιτροπές αγώνα! Τέτοια σύμβαση δικαιούμαστε και θα μας προστατεύσει!

31-3-2022

 

http://pantrapezikosxhma.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: