Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Κλιμάκωση του αγώνα τώρα! Υπογραφή αξιοπρεπούς επιχειρησιακής σύμβασης όπως δικαιούμαστε!

Μετά τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία της 21ης Ιουνίου, η στάση της Τράπεζας φαίνεται να παραμένει σκληρή.

Την ίδια ώρα που αρνείται σχεδόν τα πάντα από τις ελάχιστες προτάσεις του, ήδη, φτωχού πλαισίου του ΣΥΕΤΕ και δεν θέλει να δώσει καμία πραγματική αύξηση στις τακτικές μας αποδοχές, λέει ότι θα δώσει μπόνους βάσει αξιολόγησης και θέλει να καθιερώσει τις έκτακτες αμοιβές με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η σύνδεση μισθού παραγωγικότητας προχωράει ακάθεκτη.

Ο νέος κανονισμός αξιολόγησης επιβεβαιώθηκε ως «σφαγή» για τους εργαζόμενους.

Παράλληλα, στελέχη της Τράπεζας καλλιεργούν  κλίμα τρομοκρατίας και διαδίδουν φήμες ότι από 1η Ιουλίου θα υπάρξουν αλλαγές.

Ζητήσαμε άμεσα έκτακτη σύγκληση του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ για να αποφασιστεί κλιμάκωση του αγώνα τώρα.

Η  πρότασή μας για αγώνα διαρκείας με  24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, συνελεύσεις και εκλογή επιτροπών αγώνα σε πόλεις και μεγάλα κτίρια, συγκεντρώσεις, πρέπει να εξετασθεί επιτέλους σοβαρά.

Πρέπει να υπάρχει συνεχής επίσημη ενημέρωση, διαρκής συνεδρίαση του ΔΣ, καθώς οι στιγμές είναι κρίσιμες και δεν περισσεύει κανείς.

Δεν επιτρέπεται χθες μέλη του Προεδρείου να λένε ότι δεν έγινε συνάντηση, και σήμερα να μαθαίνουμε ότι υπήρξαν επαφές με τη Διοίκηση και να κυκλοφορεί παραπληροφόρηση.

Οι ευθύνες για την όποια εξέλιξη θα βαρύνουν την πλειοψηφία ΔΗΥΣΕ-ΔΑΚΕ και το Προεδρείο, που επέλεξαν να λειτουργούν με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο.

Ο Σύλλογος δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση για αλλαγή του κανονισμού εργασίας προς το χειρότερο, όπως ζητάει η Διοίκηση επιτακτικά.

Καλούμε τους συναδέλφους να διατρανώσουν με κάθε τρόπο τη θέλησή τους για αγώνα και καμιά υποχώρηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: