Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης ΣΥΕΤΕ ενάντια στα κλεισίματα καταστημάτων

 

H συνεχιζόμενη συρρίκνωση του Δικτύου Καταστημάτων των τραπεζών με αφορμή τον «ψηφιακό μετασχηματισμό», έχει δημιουργήσει συνθήκες τραπεζικού αποκλεισμού στις περιφέρειες και στις τοπικές κοινωνίες με σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Ταυτόχρονα, το συνεχιζόμενο κλείσιμο Καταστημάτων στην Εθνική Τράπεζα και η συνεχής  μείωση του προσωπικού αποτελεί μία αδιέξοδη πολιτική που εστιάζει μονοσήμαντα στη συρρίκνωση του λειτουργικού κόστους αντί να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των εργασιών της τράπεζας με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας.

 

Εμείς οι εργαζόμενοι της Εθνικής, απαιτούμε από τη Διοίκηση της Τράπεζας:

·      Nα βάλει ένα τέλος στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του Δικτύου και να ξεκινήσει άμεσα ένα ουσιαστικό διάλογο με το ΣΥΕΤΕ για τα πλάνα αναδιάρθρωσης της τράπεζας με στόχο την αλλαγή πορείας και στρατηγικής της τράπεζας, η οποία θα συνδυάζεται με ουσιαστική ενίσχυση του Δικτύου και των εργαζόμενων στην Εθνική Τράπεζα.

·       Να προχωρήσει άμεσα σε αύξηση του αριθμού προσλήψεων τακτικού προσωπικού για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες σε Δίκτυο και Διοίκηση. Απαιτούμε να σταματήσει ο απαράδεκτος διαχωρισμός μεταξύ συναδέλφων σε Δίκτυο και Διοίκηση στις εσωτερικές προκηρύξεις για προσωπικό στις Διευθύνσεις.

 118/11/2023

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: