Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση - κάλεσμα στην απεργία της Πρωτομαγιάς και τη διαδήλωση


 

1η Μάη 2024: Απεργούμε, διαδηλώνουμε, παλεύουμε!

 

Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να μας βρει απεργούς, όχι στη δουλειά. Για να τιμήσουμε τον ηρωικό και αιματοβαμμένο αγώνα των εργατών του Σικάγο του 1886, των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη το 1936, τους 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν από τους Ναζί στην Καισαριανή το 1944.

Αλλά και γιατί αντιπαλεύουμε το σύστημα που μας γυρίζει σε εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, πίσω κι από τον 19ο αιώνα. Δουλειά ήλιο με ήλιο, δουλειά ως το θάνατο. Και πρέπει να υψώσουμε έναν πύργο ατίθασο μπροστά του.

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία. Ο αγώνας για το 8ωρο, για λιγότερες ώρες εργασίας, ήταν και είναι αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση. Σήμερα είναι και ενάντια στους εξευτελιστικούς μισθούς και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Υπέρ της πραγματικής προόδου και ευημερίας των εργαζόμενων. Υπέρ της χρήσης της τεχνολογίας στην υπηρεσία του ανθρώπου, και όχι το αντίθετο.

Την 1η του Μάη οι τραπεζοϋπάλληλοι θα απεργήσουμε και θα βγούμε στους δρόμους.

 Γιατί ενώ τα κέρδη των τραπεζών είναι ξανά δισεκατομμύρια ευρώ,

· μειώνουν συνεχώς τις θέσεις εργασίας,

· επιβάλλουν ελαστικοποίηση στις εργασιακές σχέσεις, 

· οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι,

· τα ωράρια έχουν ξεχειλωθεί και η απλήρωτη εργασία σαρώνει,

· χάνουμε συνεχώς ασφαλιστικά δικαιώματα (υγεία, εφάπαξ, σύνταξη).

Η πίεση και η εντατικοποίηση στις τράπεζες δεν περιγράφεται. Γιατί δεν φτάνει μόνο η δουλειά, θέλουν και το μυαλό μας.

Απεργούμε οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε όλη τη χώρα ενάντια στην τρομοκρατία του Μητσοτάκη και των αφεντικών, ενάντια στην εργασία 13 ώρες/μέρα, 6 μέρες/βδομάδα, (νόμος Γεωργιάδη 5053/23). Για πραγματικές αυξήσεις στους  μισθούς μας, ριζική μείωση του χρόνου εργασίας, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, για δημόσια υγεία, παιδεία, αγαθά. Για να μην είναι οι νέοι εργαζόμενοι σύγχρονοι σκλάβοι.

Γιατί η ακρίβεια μας θερίζει, γιατί πρέπει να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για την παιδεία, την υγεία, τη θέρμανση, τη μετακίνηση. Γιατί δεν τα φάγαμε μαζί. Γιατί θέλουμε και δικαιούμαστε σύνταξη, ενώ η ΕΕ ήδη συζητάει για δουλειά ως τα 67,68,69.

Πρωτομαγιά εργατική, αντιπολεμική, διεθνιστική, ταξικής αλληλεγγύης. Τέτοια πρέπει να είναι η Πρωτομαγιά του 2024. Για όλους τους παραπάνω λόγους, και για χίλιους ακόμη. Για την ανάταση και την αντεπίθεση που έχουμε ανάγκη.

Για ένα νέο εργατικό κίνημα, αναζωογονημένο, ακηδεμόνευτο. Για ένα νέο Σικάγο της εποχής μας!

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

 

Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή!

Όλοι στην απεργία και την πορεία της 1η Μάη σε κάθε πόλη! 

Στην Αθήνα 11 Προπύλαια

protasiprooptikis.blogspot.com,  e-mail:protasiprooptikis@gmail.com

6980925499, 6947724051, 64984, 23218

Δεν υπάρχουν σχόλια: