Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Σύλλογος πρώην ΕΘΝΟDATA - Προκύρηξη Απεργίας την Πέμπτη 30/06

24ωρη απεργία την 30 Ιουνίου - ημέρα ΓΣ των μετόχων της ΕΤΕ - προκήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων πρ. Εθνοdata, με απόφαση Γενικής Συνέλευσης την ημέρα της στάσης εργασίας. Δημοσιεύουμε τις σχετικές ανακοινώσεις, που στάλθησαν και στο ΣΥΕΤΕ.


Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE   -  προερχόμενων από την πρώην  ΕΘΝΟDATA

23/06/2016

Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων για όλους τους Εργαζόμενους στην ΕΤΕ

Η Εθνοdata, εταιρεία του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, απορροφήθηκε από την ΕΤΕ την 01/04/2015. Παρά το γεγονός ότι η Τράπεζα δεσμεύεται να εφαρμόσει την Επιχειρησιακή ΣΣΕ το ίδιο για όλους τους εργαζόμενους, εξακολουθεί να εκκρεμεί η πλήρης ένταξη του προσωπικού της τ. Εθνοdata στους ισχύοντες Κανονισμούς της Τράπεζας.
Το ίδιο συμβαίνει και για όλους τους εργαζόμενους στην ΕΤΕ που τοποθετήθηκαν τα τελευταία τρία (3) χρόνια σε μονάδες που απασχολούν προσωπικό που διέπεται από Ειδικό Κανονισμό Λειτουργίας.
Όλοι οι Σύλλογοι Εργαζομένων στην ΕΤΕ με ανακοινώσεις τους συντείνουν ότι θα πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν οι διαδικασίες ένταξης όπως προκύπτουν από τους Κανονισμούς των Εξειδικευμένων Διευθύνσεων και διεκδικούν ισότητα στις εργασιακές σχέσεις για όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα.
Αλλά η Διοίκηση της ΕΤΕ κωφεύει!!!
Θεωρούμε ότι η Διοίκηση κωλυσιεργεί εσκεμμένα με πρόφαση το κόστος και απώτερο στόχο την κατάργηση όλων των Κανονισμών Εργασίας στην Τράπεζα, Γενικών και Ειδικών.
Εκτιμούμε ότι μετά τη δρομολόγηση της υπογραφής Επιχειρησιακής σύμβασης, η διαδικασία ένταξης του προσωπικού στους Κανονισμούς Εξειδικευμένου Προσωπικού είναι πρώτο τη τάξει θέμα των Εργαζομένων στην Τράπεζα. Γ’ αυτό:
Ø Προκηρύσσουμε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 30/06/2016 ενάντια στις μισθολογικές και βαθμολογικές αδικίες.
Ø Καλούμε τους Συλλόγους της ΕΤΕ να συμπαραταχθούμε δυναμικά στην προσπάθεια για την υπεράσπιση των Κανονισμών.
 
Το ΔΣ


22/6/2016
Συναδέλφισσες, -οι

Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που έγινε την Τρίτη 21/6/16 αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 30/06/2016 εφόσον η Διοίκηση της Τράπεζας δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης των αιτημάτων μας.
Δε θα γίνουμε παθητικοί / πολύχρονοι αποδέκτες της αδικαιολόγητης στάσης της Διοίκησης να επιβάλει μια ιδιότυπη μείωση μισθών σε όσους κάνουν εξειδικευμένη εργασία στην τράπεζα.
Αποφασίσαμε να υπερασπιστούμε την εργασία μας και να μην δεχτούμε άλλο τις μισθολογικές και βαθμολογικές αδικίες. Η τήρηση των κανονισμών είναι υποχρέωση απέναντι στο νόμο για την ΕΤΕ και αφορά όλους τους εργαζόμενους.
Αποφασίσαμε επίσης να απευθυνθούμε σε όλους τους συλλόγους στη τράπεζα και στην ΟΤΟΕ ώστε να συντονίσουμε τη δράση μας.


Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: