Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση για το ΤΥΠΕΤ


Δεν παζαρεύουμε το δικαίωμά μας στην υγεία

Το ΤΥΠΕΤ δεν είναι «μαγαζί», ούτε προς διαπραγμάτευση!
         
Η αντεργατική καταιγίδα του μαύρου μετώπου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, μετά και το 3ο μνημόνιο, συνεχίζει την επίθεση στη δημόσια υγεία, περικόπτοντας κονδύλια και προωθώντας την ιδιωτική ασφάλιση και τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές. Στο πλαίσιο αυτό προχωρούν την υποβάθμιση των ταμείων υγείας με αξιοπρεπείς παροχές για τους ασφαλισμένους, ώστε και αυτοί να σπρώχνονται στην ιδιωτική υγεία. Τους ενοχλεί να υπάρχουν αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας, όπως το δικό μας, όπου μόνοι οι εργαζόμενοι αποφασίζουν για τη λειτουργία τους. Αυτό μεγαλώνει την ευθύνη όλων μας, δε δικαιολογείται να μην ενδιαφερόμαστε για τη διατήρηση των παροχών του ταμείου μας, για την υγεία μας και των οικογενειών μας. Το κλείσιμο του ΤΥΠΑΤΕ το 2013 κρούει τον κώδικα του κινδύνου, καθώς οι αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα αλλά και στην Εθνική σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μας εφησυχάσουν, όπως καλλιεργούν οι πλειοψηφούσες παρατάξεις (ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ) σε ΣΥΕΤΕ και ΤΥΠΕΤ. 


          Το ΤΥΠΕΤ είναι μια μεγάλη κατάκτηση από το 1930, μετά από σκληρούς αγώνες των εργαζόμενων τότε και μετά για την αναβάθμισή του. Εδώ και χρόνια έχει φθίνουσα πορεία λόγω κυρίως της πολιτικής της ΕΤΕ. Εθελούσιες έξοδοι, μείωση προσωπικού, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι που δεν τους ασφαλίζουν στα ταμεία μας, μείωση εργοδοτικής εισφοράς, επιβολή μάνατζερ. Μεγάλες ευθύνες υπάρχουν και στη διοίκηση του ΤΥΠΕΤ, στις κυρίαρχες παρατάξεις ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ. Αδράνεια, κακοδιαχείριση, ανοχή στη Διοίκηση, μη διεκδίκηση ασφάλισης όλων των εργαζομένων στην Εθνική, μη ενημέρωση των συναδέλφων κλπ. 


          Θυμόμαστε ότι πριν λίγα χρόνια σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ το 2010, ο πρόεδρος του ΤΥΠΕΤ παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία του ταμείου και παραδέχτηκε: «αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα, το ΤΥΠΕΤ έχει ζωή 5-8 χρόνια…».  Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε τις ανακοινώσεις των μεγάλων παρατάξεων που είτε προβάλλουν το θεάρεστο έργο τους και κάνουν λόγο για το θαύμα του ΤΥΠΕΤ κρύβοντας από τους συναδέλφους σοβαρά θέματα προφανώς ενόψει των εκλογών σε 1 χρόνο,  είτε κινδυνολογούν ότι πρέπει να παρθούν διάφορα μέτρα, βλ. περικοπές σε παροχές και χειροτέρευση, για να μην καταρρεύσει το Ταμείο. 


Η Πρόταση Προοπτικής, παρότι δεν έχει έδρα στο ΔΣ του ΤΥΠΕΤ εξαιτίας του αντιδημοκρατικού καταστατικού (όριο 40 υποψηφίων στην Αττική για να συγκροτηθεί ψηφοδέλτιο) και επομένως υπάρχει ελλιπής ενημέρωση, θέτει ορισμένα ζητήματα και μια άλλη πρόταση για το ζήτημα της υγείας και του Ταμείου.


v  Η βιωσιμότητα του Ταμείου είναι κορυφαίο θέμα. Το ταμείο παρουσιάζει έλλειμμα, αποτέλεσμα της μείωσης προσωπικού, της μείωσης των μισθών και των συντάξεων και άρα της μείωσης εισφορών, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στην τράπεζα (πάνω από 2000 εργαζόμενοι της ΕΤΕ είναι εκτός ΤΥΠΕΤ), της απομείωσης της περιουσίας λόγω του τζογαρίσματος σε μετοχές (πριν 3 χρόνια η πλειοψηφία του ΔΣ του ΤΥΠΕΤ αποφάσισε να δώσει 2 εκ ευρώ στην ΑΜΚ της ΕΤΕ, ποσά που χάθηκαν). Το 2015 είχε μείωση εσόδων κατά 350.000 ευρώ, πάνω από τα μισά ήταν μείωση της εισφοράς που κατέβαλε η τράπεζα. Παρουσιάζουν λοιπόν οι 2 μεγάλες παρατάξεις πλασματικό πλεόνασμα 190.000 ευρώ, αφού μέχρι και φέτος το χαρτοφυλάκιο μετοχών αποτιμάται με ημερομηνία κτήσης (δηλ. όταν η μετοχή της ΕΤΕ ήταν περίπου 40€!), με συνέπεια μετά τη μεγάλη πτώση των μετοχών να υπάρχει απόκλιση περίπου 33 εκ., ενώ υπάρχει ακόμα οφειλή 14 εκ. ευρώ στην ΕΤΕ από τη μη εκκαθάριση του λογαριασμού. Μάλιστα, η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αποφάσισε να αναθέσει νέα μελέτη βιωσιμότητας σε εξωτερική εταιρεία, ποιος ξέρει με τι κόστος, κι ενώ όλοι γνωρίζουν ότι οι γνωστές αυτές εταιρείες βγάζουν πορίσματα που συμφέρουν την εργοδοσία (πχ Ταμείο Επικούρησης).  Το εντυπωσιακό είναι ότι η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ υπερψήφισε όχι μόνο αυτόν τον απολογισμό, με τα πλασματικά στοιχεία, αλλά και Προϋπολογισμό με έλλειμμα 900.000 ευρώ!  


v  Η σταδιακή υποβάθμιση των παροχών υγείας συνεχίζεται, στο όνομα της μείωσης του κόστους. Οι γιατροί στα εξωτερικά ιατρεία δεν επαρκούν, ενώ τα τελευταία 3 χρόνια οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν μόνο με ραντεβού. Έτσι, σε αρκετές ειδικότητες τα ραντεβού, ακόμη και για εξετάσεις (πχ γυναικολογικές, ορθοπεδικές κλπ) κλείνονται μετά από 1-2 μήνες, ενώ στο οδοντιατρικό τμήμα ακόμη περισσότερο. Πρόσφατα, μπήκε και πλαφόν πχ στις επισκέψεις σε παθολόγο έως 6 το χρόνο, με αποτέλεσμα σε περίπτωση που χρειαστεί ιδιωτικός γιατρός, το ΤΥΠΕΤ να καταβάλλει μόλις 15 ευρώ μετά από τόσα χρόνια όταν η επίσκεψη είναι πολλά περισσότερα.  Αντίστοιχη αναμονή 3 - 4 μηνών υπάρχει και στο φυσιοθεραπευτήριο. Το δε τιμολόγιο ακόμη και για εξετάσεις που δεν καλύπτει το ΤΥΠΕΤ είναι δυσανάλογο των αναγκών, αφού καλύπτει συχνά το 1/5 του κόστους της εξέτασης. Χαρακτηριστικό είναι ότι για την προληπτική ιατρική δεν δίνεται ούτε 1 ευρώ από το 2012 και μετά. 


v  Η πολιτική για το φάρμακο που ακολουθούν οι κυβερνήσεις την εποχή των μνημονίων έχει σοβαρές επιπτώσεις στους ασφαλισμένους. Η λίστα και η μη συνταγογράφηση ορισμένων φαρμάκων οδηγεί στην επιβάρυνσή μας ακόμη περισσότερο. Έτσι, και το ΤΥΠΕΤ πλέον δεν αποκλείει τα γενόσημα, που είναι πιο φθηνά και αποδεδειγμένα κατώτερης ποιότητας.


v  Και οι κοινωνικές παροχές του Ταμείου έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Το θέρετρο της Ραψάνης έχει εγκαταλειφθεί, και ποτέ δεν προχώρησε η απόφαση της ΓΣ του 2007 να ανακαινισθεί. Το κόστος για τους ασφαλισμένους για τις καλοκαιρινές διακοπές στις κατασκηνώσεις το καλοκαίρι έχει αυξηθεί τόσο, που πλέον δε συνιστά κοινωνική παροχή αλλά συνηθισμένο πακέτο διακοπών. Πρόνοια δεν υπάρχει ούτε για συνταξιούχους με προγράμματα πχ παραθερισμού, ιαματικών λουτρών κλπ. Αρνητική εντύπωση προκάλεσε επίσης, η άρνηση του ΔΣ του ΤΥΠΕΤ να διαθέσει τις κατασκηνώσεις για τους μήνες του χειμώνα σε οικογένειες και παιδιά προσφύγων, όπως πρότεινε η Πρόταση Προοπτικής από τον Σεπτέμβρη του 2015, αφήνοντας τη ΔΑΚΕ να κυκλοφορεί ανακοινώσεις ρατσιστικού και συντεχνιακού στίγματος.


v  Η παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης είναι ζωτικής σημασίας. Είναι σημαντικό οι συνάδελφοι να μην κατευθύνονται σε άλλα νοσοκομεία και να επιλέγουν το Υγ. Μέλαθρον, εφόσον υπάρχουν κενές κλίνες, για να μην επιβαρύνονται τα δημόσια νοσοκομεία, και φυσικά γιατί είμαστε αντίθετοι στις ιδιωτικές κλινικές. Η αναβάθμιση και διεύρυνση της κλινικής μπορεί να υποδεχτεί και συναδέλφους από όλο τον κλάδο, όχι φυσικά με ακριβό τιμολόγιο κι όχι με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια κέρδους. Ωστόσο, υπάρχουν καταγγελίες για ακριβά έργα με αμφίβολη αξία, όπως οι κλειστές σουίτες τους 5ου ορόφου, το στήσιμο και 4ου χειρουργείου ενώ δεν υπάρχει άμεση ανάγκη από τα στοιχεία, ενώ και η αγορά μηχανημάτων φαίνεται να έχει γίνει με μεγάλο κόστος. 


v  Το καταστατικό του ΤΥΠΕΤ πρέπει να γίνει άμεσα πιο δημοκρατικό. Τη στιγμή που τα κοράκια έχουν πέσει πάνω στα ασφαλιστικά ταμεία, για να ληστεύουν τα αποθεματικά τους, ο χαρακτήρας του ταμείου ως αυτοδιαχειριζόμενο και αυτοδιοικούμενο είναι αδιαμφισβήτητο προτέρημα.  Τι πιο σημαντικό και λογικό, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να διοικούν, να ελέγχουν, να ρυθμίζουν τη λειτουργία και περιουσία του. Γι αυτό πρέπει άμεσα να καθιερωθεί η απλή αναλογική σε όλα τα διαμερίσματα για την εκλογή στο ΔΣ, να μην υπάρχουν προϋποθέσεις στον αριθμό υποψηφίων για συμμετοχή στις εκλογές, να δοθεί δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι και στους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους στις εταιρείες του Ομίλου της ΕΤΕ, να γίνεται τακτική συνέλευση 2 φορές το χρόνο, 1 στην Αθήνα και 1 σε άλλη πόλη για να μην αποκλείονται οι συνάδελφοι της επαρχίας, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. 


v  Ακόμα και στη σύνθεση των μελών του Ταμείου, φαίνεται η ταξική πολιτική που εφαρμόζουν οι πλειοψηφούσες παρατάξεις, σε συνεργασία με τη Διοίκηση. Μπορούν να γραφτούν υψηλόμισθοί ειδικοί συνεργάτες, εδώ και λίγο καιρό. Όμως, αποκλείονται οι χαμηλόμισθοι συνάδελφοι που έχουν και δικαίωμα και ανάγκη τη συνδρομή του ταμείου: πχ πάνω από 1300 ενοικιαζόμενοι συνάδελφοι των 500-800 ευρώ, πολλοί με οικογένειες, όπως εκτός ΤΥΠΕΤ ήταν για 2 χρόνια και οι συνάδελφοι μέσω ΙΚΥ-ΕΣΠΑ που λάμβαναν μόλις 310 ευρώ το μήνα.. 


v  Μέχρι πρόσφατα, το ΤΥΠΕΤ είχε αρκετούς ενοικιαζόμενους εργαζόμενους. Αυτό που ως εργαζόμενοι καταγγέλλουμε ως  σύγχρονη δουλεία, η διοίκηση του ΤΥΠΕΤ το εφάρμοζε στο προσωπικό του Ταμείου. Σήμερα, παραμένουν 4 εργαζόμενοι μέσω ICAP, εκτός συλλογικής σύμβασης. Η δε ΔΑΚΕ, προβάλλει ως αιτία για την κατάρρευση του ταμείου ότι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν ακόμη επίδομα ισολογισμού (!), και ζητάει επίμονα να γίνουν μειώσεις μισθών σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό. Αυτά βλέπει η Διοίκηση, οπότε γιατί να δώσει πίσω το κουτάκι;


v  Το ΔΣ του ΤΥΠΕΤ γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, και οι αποφάσεις παίρνονται κρυφά από τους εργαζόμενους. Η συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων λαμβάνεται με ψήφους ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ και πολλές φορές και της ΔΑΣ, στο όνομα της χριστής διαχείρισης. Οι  επιτροπές που υπάρχουν υπολειτουργούν ή άλλες δεν έχουν συνεδριάσει ποτέ.  Δυστυχώς, όλες οι διοικήσεις του Ταμείου των τελευταίων χρόνων είναι υπόλογες για ρουσφέτια, δημιουργία μηχανισμού ημετέρων, αδιαφάνεια, κακοδιαχείριση, διαπαραταξιακούς εν κρυπτώ διορισμούς των δικών τους παιδιών. Η ΔΗΣΥΕ πχ ορίζει δικούς τους υποψηφίους ως υπεύθυνους κατασκηνώσεων, τη στιγμή που μέχρι πρόσφατα είχαν ενοικιαζόμενους εργαζόμενους στο ΤΥΠΕΤ και οι συνθήκες στο τηλεφωνικό κέντρο προσιδιάζουν σε κάτεργο. Θυμόμαστε ότι μόνο η Πρόταση Προοπτικής είχε καταγγείλει το 2014 στην εφημερίδα «Αντι-λογισμοί» την απόφαση για προσλήψεις παιδιών εργαζόμενων - συνταξιούχων, αντί για δημόσιο διαγωνισμό ανοιχτό σε όλους, απόφαση που άλλαξαν μετά τη δημόσια κατακραυγή.



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες


Η πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΤΥΠΕΤ χαρακτηρίστηκε και πάλι από την απουσία της πλειοψηφίας των συναδέλφων. Βέβαια, αυτό επιδιώκει η πλειοψηφία των παρατάξεων, 200 συνάδελφοι να αποφασίζουν στο όνομα των 27.300 άμεσων μελών. Γι αυτό, επιμένει να ορίζει τη ΓΣ καθημερινή μεσημέρι, υποβαθμίζοντάς την. ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ψήφισαν βέβαια ΝΑΙ σε ΟΛΑ, ενώ η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ αποκάλεσε το ταμείο μας «Ανώνυμη Εταιρεία»! Η ΔΑΣ συνεχίζει την πολιτική των ισορροπιών και ίσων αποστάσεων, ψηφίζοντας υπέρ του απολογισμού και λευκό (!) στον ελλειμματικό προϋπολογισμό. Η Πρόταση Προοπτικής, συμμετείχε με τις μικρές της δυνάμεις στη Γενική Συνέλευση και έκανε παρέμβαση, παρά τη λιγοστή ενημέρωση που έχουμε από τη μη συμμετοχή μας στο ΔΣ, ενώ καλέσαμε τους συναδέλφους να καταψηφίσουν τον απολογισμό και τον προϋπολογισμό. 


Η υγεία στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα δεν είναι δικαίωμα, αλλά ατομική υπόθεση. Στις χώρες όπου πέρασε το ΔΝΤ, βάση επίσημων στοιχείων, το προσδόκιμο ζωής μειώνεται, μετά τα συντριπτικά πλήγματα που δέχονται οι δομές υγείας. Τα όποια ψήγματα κράτους πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής καταργούνται με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος είναι η περίθαλψη να γίνει υπόθεση ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.
 

Με βάση αυτό, οι μεγάλες παρατάξεις φέρουν μεγάλη ευθύνη επειδή εκφύλισαν το θεσμό του  αυτοδιαχειριζόμενου Ταμείου. Οργιζόμαστε με όσους θεωρούν το ΤΥΠΕΤ τσιφλίκι της παράταξής τους, και παίζουν με την υγεία των συναδέλφων μας, για μερικές καρέκλες και προαγωγές. Γιατί βλέπουμε ότι δεν γίνεται καμία κόντρα με την Τράπεζα, καμία προσπάθεια για αποκάλυψη του κινδύνου για τη βιωσιμότητα του ΤΥΠΕΤ, για οργάνωση των αγώνων των συναδέλφων. Αντίθετα, αυτοί ήταν που έδωσαν το 2013 από το ταμείο μας 2εκ ευρώ για την ΑΜΚ της ΕΤΕ, κατ΄ εντολήν της Διοίκησης.. Ευθύνες έχουν όλες οι παρατάξεις του ΔΣ, καθώς δεν ενημερώνουν τους εργαζόμενους για τις σοβαρές αποφάσεις που λαμβάνονται και τα στοιχεία που γνωρίζουν. Ευθύνες ωστόσο φέρουν κι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που τους εκλέγουν, που τους αναθέτουν την τόσο σοβαρή υπόθεση της περίθαλψης και υγείας. 


Αρνητική εξέλιξη σε σχέση με τη στήριξη του ΤΥΠΕΤ αποτελεί η πρόσφατη κλαδική συλλογική σύμβαση, όπου η ΟΤΟΕ συμφώνησε «συμπληρωματικό πρόγραμμα υγείας», υποχρεωτικό για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, που όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα. Στην ίδια λογική εντάσσονται και ενέργειες Συλλόγων στην ΕΤΕ υπέρ ασφαλιστηρίων με ιδιωτικές εταιρείες.



Η αναβάθμιση του ΤΥΠΕΤ δεν είναι θέμα διαχείρισης ή οικονομικού management, όπως καλλιεργούν οι μεγάλες παρατάξεις, αλλά συνδικαλιστικής διεκδίκησης. Γιατί αλλιώς, θα αποδεχθούμε ότι πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που μειώνουν τα έξοδα του ταμείου, σαν να ήταν επιχείρηση, πρέπει να κοπούν οι παροχές στο τάδε ή το δείνα, πολιτική που ακολουθείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια από την πλειοψηφία του ΔΣ. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: το 2015 οι συνταξιούχοι κατέβαλαν 20 εκ, ενώ οι εν ενεργεία 34 εκ (από αυτά η ΕΤΕ 22 εκ), τη στιγμή που εργοδοτική εισφορά καταβάλλεται μόνο για το 33% των άμεσων μελών. Με άλλα λόγια, ενδεχόμενη εθελουσία χωρίς ισόποσες προσλήψεις θα αντιστρέψει προς το χειρότερο την αναλογία και θα καταβάλλονται όλο και λιγότερες εισφορές από την Τράπεζα. 


Μόνη λύση να παλέψουμε για την αύξηση των τακτικών εσόδων με: την ασφάλιση περισσότερων εργαζόμενων (μαζικές προσλήψεις, ένταξη στο ταμείο όλων όσων εργάζονται στην Τράπεζα, κατάργηση του θεσμού των ενοικιαζόμενων και όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων κ.λπ.), την αύξηση της εισφοράς του εργοδότη, την αύξηση του μισθού μας, την καταβολή από την Τράπεζα όλων των οφειλομένων της τα τελευταία χρόνια. Να σταματήσει το τζογάρισμα των αποθεματικών του Ταμείου στο χρηματιστήριο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι απλήρωτες υπερωρίες. Όλες οι αγορές μηχανημάτων να γίνονται με δημόσιο διαφανή διαγωνισμό. Από κοινού με τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς και όλους τους εργαζόμενους, να απαιτήσουμε μείωση των τιμών των φαρμάκων, έξω το κεφάλαιο από την υγεία.

Είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε συνδικαλιστικά όλα τα παραπάνω και να τα πετύχουμε, με μαζικούς δυναμικούς αγώνες. Με συντονισμό αγωνιζόμενων κλάδων, με ένα αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής από μαχόμενα πρωτοβάθμια σωματεία, να παλέψουμε για την ανατροπή των νόμων που έχουν αρνητικές συνέπειες στα ασφαλιστικά μας ταμεία. Με τη συμμετοχή των εργαζόμενων και τις αποφάσεις τους για όλα, κόντρα στη λογική των αποφάσεων σε κλειστά γραφεία μακριά από τους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους, προτάσσοντας τις ανάγκες των εργαζόμενων κι όχι τις ανάγκες του εργοδότη..



ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:


ü  Δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας για όλο το λαό.

ü  Κατάργηση του θεσμού των ενοικιαζόμενων, των συμβάσεων έργων (πχ καθαρίστριες, φύλακες) και των εξωτερικών συμβούλων, που δεν ασφαλίζονται και στα ταμεία μας..

ü  Μαζικές προσλήψεις προσωπικού με δημόσιες, διαφανείς διαδικασίες.

ü  Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε από το 2009.

ü  Κατάργηση εισφοράς εργαζόμενου. Εισφορά αποκλειστικά από τον εργοδότη.  

ü  Άμεση καταβολή από την Τράπεζα των οφειλομένων από τις εθελουσίες.

ü  Καταβολή της εισφοράς της Τράπεζας για τους συνταξιούχους, ώστε να μην αυξάνεται η δική τους εισφορά .

ü  Κατάργηση συμμετοχής 25% για φάρμακα. Έξω οι ιδιωτικές εταιρείες από το κύκλωμα υγεία – φάρμακο. Όχι κερδοσκοπία με την ασθένεια.

ü  Πρόσληψη γιατρών και νοσοκόμων για τη στελέχωση της κλινικής και την αύξηση των ωρών λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων.

ü  Αμεσοδημοκρατική λειτουργία με ανοιχτές συνεδριάσεις του ΔΣ (βλ. και προτάσεις αλλαγής στο καταστατικό)

ΙΟΥΝΙΟΣ 2016



Δεν υπάρχουν σχόλια: