Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Αλληλεγγύη στο συνδικαλιστή της ΠΕΤ-ΟΤΕ Γ. Τριβυζά



Κάτω τα χέρια από τον πρόεδρο
της ΠΕΤ-ΟΤΕ Κέρκυρας Γιάννη Τριβυζά


   Οι αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές δράσεις της διοίκησης του ΟΤΕ που ανήκει στην Deutsche Telekom το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα. Τελευταίο κρούσμα, η προσχηματική δίωξη με αβάσιμες, αναληθείς, ανυπόστατες και αναπόδεικτες κατηγορίες κατά του πρόεδρου της ΠΕΤ-ΟΤΕ Κέρκυρας Γιάννη Τριβυζά.

   Η δίωξη αυτή έχει ξεσηκώσει όλους τους μαζικούς φορείς, τα ΜΜΕ και τους πολίτες της Κέρκυρας. Ο Γιάννης Τριβυζάς είναι ευρύτερα γνωστός για την συνδικαλιστική του δράση  και τους αγώνες του σε ολόκληρη την περιοχή.

  Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε τις παρανομίες από την ανεξέλεγκτη δράση των εργολάβων στο δίκτυο του ΟΤΕ, κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας την αντεργατική πρακτική με τα μονομελή συνεργεία στο δίκτυο, τα εργατικά ατυχήματα και την παραβατική συμπεριφορά των διοικούντων του ΟΤΕ στην Κέρκυρα. Όλες αυτές οι δράσεις ήταν η αφορμή για τη δίωξή του.

   Οι κατηγορίες εκτός από ψευδείς είναι και αστείες. Κατηγορείται ότι δήθεν έβρισε τηλεφωνικά έναν προϊστάμενό του. Και αυτά όλα χωρίς αποδείξεις, χωρίς να του ζητήσουν να απολογηθεί, χωρίς μάρτυρες και χωρίς να τηρείται τίποτα από τον Ενιαίο Κανονισμό Προσωπικού ούτε σε ότι αφορά το γράμμα αλλά πολύ περισσότερο το πνεύμα του κανονισμού.

   Πριν απ’ αυτό είχαν επιχειρήσει μέσω απειλών και του εκβιασμού της αρνητικής αξιολόγησης  να τον «συνετίσουν» για να σταματήσει να ασκεί τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα.

   Η δίωξη αυτή έρχεται να προστεθεί και σε άλλες προηγούμενες συνδικαλιστικές διώξεις κατά πρωτοπόρων συνδικαλιστών και εργαζόμενων, οι οποίοι αντιστέκονται απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα και τον εργασιακό μεσαίωνα που προσπαθεί να επιβάλει η Deutsche Telekom στους εργαζόμενους του ΟΤΕ.  Παρόμοια τακτική ακολουθήθηκε και κατά του προέδρου της ΠΕΤ-ΟΤΕ Χανίων Λάμπρου Καστρινάκη.  Οι διώξεις αυτές είναι στοχευμένες και επιχειρούν εκτός των άλλων να αδρανοποιήσουν τους πρωτοπόρους συνδικαλιστές της ΑΣΕ οι οποίοι παλεύουν και αποκαλύπτουν τις αντεργατικές πρακτικές της εργοδοσίας.

   Τελευταία ο ΟΤΕ έχει ετοιμάσει το περιβόητο σχέδιο Consolidation, με την αδράνεια και συνενοχή των εργατοπατέρων του ΟΤΕ, με το οποίο δρομολογεί την παραχώρηση ολόκληρου του τεχνικού έργου σε εργολάβους και την παραβίαση όλων των νόμων και των συνταγματικών διατάξεων που ισχύει για το απόρρητο των επικοινωνιών.

   Η Κέρκυρα και τα Χανιά αποτελούν την πιλοτική εφαρμογή αυτού του σχεδίου και οι πρόεδροι των δύο περιοχών αποτελούν εμπόδιο και έπρεπε να «εκκαθαριστούν»!

   Θεωρούμε ότι μιας τέτοιας βαρύτητας και στρατηγικού χαρακτήρα τηλεπικοινωνιακή επιχείρηση, της οποίας ένα τεράστιο μέρος της κοινωνίας είμαστε πελάτες της, δεν μπορεί και δεν θα της επιτρέψουμε να συμπεριφέρεται μ’ αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο.

   Συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφο Γιάννη Τριβυζά.  Απαιτούμε  να σταματήσει άμεσα η απαράδεκτη δίωξη.

   Καλούμε όλα τα σωματεία και τις άλλες μαζικές οργανώσεις να σταθούν αλληλέγγυοι κατά της προκλητικής και εκδικητικής δίωξης που υφίσταται από τη διοίκηση του ΟΤΕ ο Πρόεδρος της ΠΕΤ-ΟΤΕ Κέρκυρας για τη συνδικαλιστική του δράση.
Το εργατικό κίνημα πρέπει να βάλει φρένο στη βιομηχανία διώξεων κατά συνδικαλιστών και αγωνιζόμενων εργαζόμενων.


Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης
και η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: