Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Κάλεσμα σε συμμετοχή σε στάση εργασίας για τον κανονισμό εξειδικευμένου προσωπικού


07-06-2016

Επανερχόμαστε στο ζήτημα του Κανονισμού Εξειδικευμένου  Προσωπικού και στην παραβίαση του Κανονισμού Εργασίας από πλευράς Διοίκησης, με τη μη ένταξη των συναδέλφων από τις πρώην ProbankFbb, Εθνοντάτα αλλά και συναδέλφων από ΕΤΕ, με αλλαγή υπηρεσίας. Όπως είχαμε  γράψει στην τελευταία μας ανακοίνωση, η Διοίκηση θέτει ζήτημα υψηλού κόστους για το νέο Κανονισμό και το θέμα έχει παγώσει.

 Στο πλαίσιο των δράσεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, καλούμε όλους τους συνάδελφους στο κτήριο του Γέρακα να  συμμετέχουν στη 2ωρη στάση εργασίας (12.00-14.00) και στη Γενική Συνέλευση, που έχει  αποφασίσει  - με έκτακτη Γ. Συνέλευση -  ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE - προερχόμενων από την πρώην  ΕΘΝΟDATA για την Πέμπτη 9/6/16, με βασικό αίτημα την ένταξη των εργαζομένων στον Κανονισμό Εξειδικευμένου Προσωπικού. Η ένταξη αυτή δεν αφορά απλά διεκδίκηση για ένα επίδομα, αλλά δίνει ισχυρό έναυσμα για την ορθή τήρηση του Κανονισμού Εργασίας στην Τράπεζα. Υπενθυμίζουμε ότι η συμμετοχή στη στάση εργασίας καλύπτεται για τα μέλη του ΣΥΕΤΕ, και άλλων συλλόγων, σύμφωνα με το ν. 1264 ο οποίος αναφέρει ότι όταν ένα σωματείο κηρύσσει απεργία σε μια επιχείρηση, μπορούν να συμμετέχουν και μη μέλη του σωματείου.

Η συμμετοχή στη στάση εργασίας είναι θέμα που μας αφορά όλους, είτε προερχόμαστε από Εθνική,  ProbankFBB, είτε βρισκόμαστε σε καθεστώς ενοικιαζόμενης εργασίας και πρέπει να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα στη Διοίκηση για την εξάλειψη των μισθολογικών και βαθμολογικών αδικιών στον χώρο εργασίας. Συνδέεται απόλυτα με τον αγώνα για την επιχειρησιακή σύμβαση, η οποία ως γνωστόν έχει λήξει και βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις, και το μόνο που έχει πετύχει ο ΣΥΕΤΕ για την ώρα είναι ο αποκλεισμός μελών του ΔΣ στις συναντήσεις με τη Διοίκηση..

 Καλούμε τους συναδέλφους να κινητοποιηθούν  από κοινού και να συντονιστούν με μια μεγάλη συνέλευση στο Γέρακα, με συμμετοχή κι από άλλες Διευθύνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: