Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Για το επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΥΠΕΤ

23-6-2016

Προς το ΔΣ του ΤΥΠΕΤ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
        
Όπως γνωρίζετε, οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος βρεφονηπιακού σταθμού, καθορίστηκαν με το άρθρο Β 11 της Κλαδικής ΣΣΕ ΟΤΟΕ – Τραπεζών του έτους 1996. Από τη διατύπωση της διάταξης αυτής, προκύπτει ότι μοναδικές προϋποθέσεις για να καταστεί ο υπάλληλος δικαιούχος του εν λόγω επιδόματος είναι i) να μην υπάρχει ιδιόκτητος από την εργοδότρια τράπεζα βρεφονηπιακός σταθμός και ii) να έχει παιδί σε προσχολική ηλικία.
Ωστόσο, στην ιστοσελίδα του ΤΥΠΕΤ, καθώς η καταβολή γίνεται από τον εργοδότη μέσω των ταμείων υγείας, στη σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε φέτος για τη χορήγησή του εν λόγω επιδόματος, εμφανίζεται λανθασμένα ότι υπάρχουν κι άλλες προϋποθέσεις για να μπορέσει κάποιος να λάβει το επίδομα, όπως βεβαίωση από σύζυγο ότι εργάζεται κλπ. :
Επειδή, δημιουργείται σύγχυση στους συναδέλφους, κι επειδή από το Σεπτέμβρη θα γίνουν οι νέες αιτήσεις από τους συναδέλφους γονείς, παρακαλούμε να διορθωθεί η ως άνω ανακοίνωση άμεσα. Δεν πρέπει να ζητούνται δικαιολογητικά που δεν απαιτούνται από την κλαδική σύμβαση που είναι σε ισχύ, ώστε να μη  δίδεται στους δικαιούχους συναδέλφους η εσφαλμένη εντύπωση ότι συντρέχουν και άλλες, πέραν των ρητώς αναφερόμενων στη ΣΣΕ, προϋποθέσεις λήψης του επιδόματος, και να μη δημιουργούνται αναίτια εμπόδια στη χορήγηση του επιδόματος στους δικαιούχους συναδέλφους.

Για την Πρόταση Προοπτικής, τα μέλη του ΔΣ ΣΥΕΤΕ

Ξιφαρά Μαρία
Πανδή Χριστίνα

Κοινοποίηση:
ΔΣ ΣΥΕΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: