Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Εθνική Τράπεζα: Καθαρά κέρδη 708 εκατ. ευρώ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Εθνική Τράπεζα: Καθαρά κέρδη 708 εκατ. ευρώ
Ρεκόρ κερδοφορίας, ύψους 219 εκατομμυρίων ευρώ κατέγραψε η Finansbank στην Τουρκία το πρώτο εξάμηνο

Της Eλένης Kομίνη

Με κέρδη - έκπληξη για αναλυτές και επενδυτές, τα οποία ανήλθαν σε 708 εκατομμύρια ευρώ, έκλεισε η Eθνική τράπεζα το α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης και την τουρκική Finansbank να καταγράφει καθαρά κέρδη 219 εκατ. ευρώ, εν μέσω κρίσης, αυξημένα κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα...

...H διατήρηση της κερδοφορίας του Oμίλου στα προ-κρίσεως επίπεδα και η τάση περαιτέρω ενίσχυσης που καταγράφεται στο β΄ τρίμηνο του έτους προήλθε από τη βελτίωση όλων των πηγών εσόδων του, συμπεριλαμβανομένων και των χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων. H δυναμική αυτή της οργανικής κερδοφορίας του Oμίλου αποτυπώνεται στην εξέλιξη των προ-προβλέψεων κερδών του Oμίλου, τα οποία στο α΄εξάμηνο του 2009 προσέγισαν το 1,5 δισ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση κατά 21% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2008.

...Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου ανήλθαν σε 391 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 23% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2009 και 708 εκατ. ευρώ του α΄ εξαμήνου, μειωμένα κατά 13% έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος. ..
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ:
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΠΛΑΝΗ ΣΤΗΛΗ "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" ΚΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: