Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων για τη διαδήλωση στη ΔΕΘ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ.

ΣΑΣ ΔΙΑΒΙΒΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ


Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής καλεί σε σύσκεψη, των πρωτοβάθμιων σωματείων, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 7,30 μ.μ., με θέμα "τη διαδήλωση στη ΔΕΘ".
Η σύσκεψη θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου (Λόντου 6, β' όροφος, Εξάρχεια).
Χρειάζεται να συζητήσουμε για το πως θα οργανώσουμε, όσο το δυνατόν καλύτερα, την πρωτοβουλία που έχουν πάρει 5, μέχρι τώρα, σωματεία (Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής, Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Ν. Θεσ/κης, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν) για ανεξάρτητη συγκέντρωση στην Καμάρα, το Σάββατο 5/9 (ημέρα εγκαινίων της ΔΕΘ), στις 6.00 μ.μ. και για πορεία προς την ΔΕΘ, σε κοινή διαδρομή με τη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσ/κης - ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
Πεποίθηση του Συλλόγου μας είναι ότι, στη συγκέντρωση στην Καμάρα μπορούν και πρέπει να εκφραστούν πολύ περισσότερα σωματεία από όσα μέχρι τώρα κάνουν το κοινό κάλεσμα. Μπορούν επίσης να εκφραστούν και σωματεία που καλούν με το δικό τους ιδιαίτερο στίγμα (π.χ. Παναττική Ένωση Καθαριστριών & Οικιακού Προσωπικού - ΠΕΚΟΠ), καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι, ή άλλα κομμάτια που βρίσκονται σε αγώνα (π.χ. μπλοκ για το νερό - ΕΥΑΘ). Τα σωματεία που κάνουν το κοινό κάλεσμα θα στήσουν στην Καμάρα μικροφωνική για να γίνουν ομιλίες από τα σωματεία και τους συλλόγους.
Πεποίθησή μας είναι ότι, με το τέλος της συγκέντρωσης, όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να συγκροτήσουμε μια ενιαία, μαζική και μαχητική διαδήλωση.Ο Σύλλογός μας προτείνει, η διαδήλωση αυτή να ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Ανεβαίνουμε την Εγνατίας. Όταν φτάσουμε κοντά στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου θα διεξάγεται η συγκέντρωση του ΕΚΘ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στρίβουμε αριστερά (ένα δρόμο πριν το άγαλμα του Βενιζέλου) και βγαίνουμε στην Τσιμισκή. Διαδηλώνουμε προς την είσοδο της ΔΕΘ, κρατώντας επαφή με τη διαδήλωση του ΕΚΘ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που θα έρχεται από πίσω.
Πιστεύουμε ότι, έχει αξία ο κόσμος που θα είναι συγκεντρωμένος στο άγαλμα του Βενιζέλου, ιδιαίτερα τα εργατικά κομμάτια από επιχειρήσεις και εργοστάσια που αντιμετωπίζουν λουκέτα και απολύσεις (π.χ. Λαναράς, Ελεύθερος Τύπος, εργοστάσια Εύβοιας και Βορείου Ελλάδας), να δει τη συγκέντρωσή μας, να ακούσει τα συνθήματά μας.Η διαδήλωση θα ανέβει την οδό Αγγελάκη και θα τελειώσει στην Καμάρα
.Στη σύσκεψη πρέπει να συζητήσουμε και πρακτικά - οργανωτικά ζητήματα, όπως: μικροφωνική, ομιλίες, κόλλημα αφίσας, μοίρασμα ανακοινώσεων, πούλμαν, έξοδα κλπΔεύτερο ζήτημα που θα απασχολήσει τη σύσκεψη, αλλά όχι υποδεέστερο σε σημασία, είναι η συγκέντρωση - διαδήλωση που έχουμε εξαγγείλει για την Πέμπτη 10/9 στην Αθήνα (7.30 μ.μ. στα Χαυτεία). Η διαδήλωση αυτή θα έχει το χαρακτήρα μιας πρώτης απάντησης στις κυβερνητικές εξαγγελίες από το βήμα της ΔΕΘ. Πρέπει να είναι μαζική και πετυχημένη.Επειδή πιστεύουμε πως η διαδήλωση αυτή πρέπει να έχει και χαρακτήρα παρέμβασης - ζύμωσης στο κέντρο της Αθήνας, προτείνουμε την εξής διαδρομή, με βάση και την περσινή εμπειρία: Συγκεντρωνόμαστε στα Χαυτεία (στον πεζόδρομο στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου). Διαδηλώνουμε στη Σταδίου - πλατεία Συντάγματος - Ερμού - Μοναστηράκι - Αθηνάς και τελειώνουμε και πάλι στα Χαυτεία.
Νομίζουμε ότι τα σωματεία πρέπει να έρθουν στη σύσκεψη με συγκεκριμένες προτάσεις - αποφάσεις των συλλογικών τους διαδικασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: