Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Κάλεσμα προς τις αριστερές παρατάξεις κ ανένταχτους συναδέλφους

Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2009

Προς τις παρατάξεις Αγωνιστική Παρέμβαση, Ενιαία, ΔΑΣ
και ανένταχτους συναδέλφους

Οι πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ σημαδεύτηκαν από άγρια επίθεση στην εργατική τάξη. Προϋπολογισμός λιτότητας, μείωση μισθών, νέα σκληρή επίθεση στο ασφαλιστικό, πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων 2,5 δις, γενίκευση της «ελαστασφάλειας», σκληρή φορολογία για τους φτωχούς. Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που κατατίθεται μέσα στον Φλεβάρη είναι ο μοχλός της αντεργατικής επίθεσης και της σκληρής λιτότητας που ακολουθεί, στα πλαίσια των οδηγιών της Ε.Ε. και του Συμφώνου Σταθερότητας (Σταθερότητας των υπερκερδών των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των χρηματιστηρίων).

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης και τα ελλείμματα που δημιούργησαν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις τους. Την ίδια ώρα που δισεκατομμύρια χαρίζονται στις τράπεζες, στους εργαζομένους προσφέρονται απολύσεις και ανεργία!

Απέναντι σε μια τέτοια επίθεση, καμιά ανακωχή – καμιά αναμονή δεν μπορεί να υπάρξει. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ έδειξε τις προθέσεις της για «χέρι βοηθείας» στο σύστημα για την εφαρμογή των μέτρων, μην προκηρύσσοντας απεργία ακόμη κι ενάντια στον σκληρότερο προϋπολογισμό μετά τη μεταπολίτευση.
Ήδη η ΑΔΕΔΥ και άλλες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία προκήρυξαν απεργία στις 10 Φλεβάρη, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα απεργιακό κύμα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ως μια πρώτη απάντηση του εργατικού κινήματος κόντρα στα αντεργατικά σχέδιά τους.
Θεωρούμε ότι πρέπει κι ο ΣΥΕΤΕ κι η ΟΤΟΕ να μπουν σε αγωνιστική τροχιά και να κινηθούν στην κατεύθυνση προκήρυξης απεργίας, στηριζόμενοι στις διαδικασίες βάσης των συναδέλφων.

Γι αυτό σας καλούμε σε συνάντηση τη Δευτέρα 25/1 στις 4.00 στο ΣΥΕΤΕ, για να διερευνήσουμε και να συμφωνήσουμε ενέργειες κοινής δράσης σ΄ αυτήν την κατεύθυνση ( επιστολή προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ για συνεδρίαση με θέμα προκήρυξη απεργίας, πρόταση για διεξαγωγή Γ Συνελεύσεων ανά νομό με πρόταση για απεργία, μάζεμα υπογραφών των συναδέλφων για απεργία 10/2 κλπ.).
Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ- Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: