Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Επιστολή Αναγνώστη – Απάντηση της Πρότασης Προοπτικής


Μετά την κυκλοφορία του 8ου φύλλου των «Αντιλογισμών» και σε απάντηση του άρθρου «Έξοδα Περιποίησης …Διευθυντών» που φιλοξενούνταν στο εν λόγω φύλλο, λάβαμε στο mail της Πρότασης Προοπτικής μια επικριτική επιστολή από ανώνυμο συνάδελφο – διευθυντή – αναγνώστη. Θέλοντας να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους ότι είμαστε ανοιχτοί στην κριτική και ότι η αμφίδρομη και άμεση επικοινωνία μαζί τους είναι ζωτικής σημασίας ζήτημα για τη συλλογικότητά μας, και παρά το προκλητικό περιεχόμενο και ύφος της συγκεκριμένης επιστολής, παραθέτουμε παρακάτω αυτούσια - με τα ορθογραφικά της λάθη - την επιστολή που λάβαμε, μαζί με την απάντησή μας και μερικές περεταίρω χρήσιμες επισημάνσεις. Καλούμε δε τους συναδέλφους να στέλνουν τις απόψεις τους και τα σχόλιά τους για όσα γράφουμε (ή και να μας ενημερώνουν για όσα συμβαίνουν στο χώρο εργασίας τους) στο mail της Πρότασης Προοπτικής : protasiprooptikis@gmail.com.

Η Επιστολή :
ΑΠΟ : skoulis pen ( ilovecapitalismete@gmail.com )
ΗΜ/ΝΙΑ : 19/10/2010 5:47:13 μμ
ΘΕΜΑ : ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΤΕ, ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ?????? ΧΑΧΑ............ 
Αγαπητοί Συντροφοι, Συναγωνιστές, Επαναστατες και κυριώς Συνάδελφοι καλησπέρα, 
Σήμερα όπως και κάθε προνομιούχος εκφραστής της Διοίκησης- Δ/ντης 9ης κατηγορίας - , ανοίγοντας την αλληλογραφία του Καταστήματος, μου έπεσε στα χέρια μου ένα από τα φυλλάδια-προκηρύξεις. Τονίζω την λεξη προκήρυξη, γιατί πολύ απλά στοχοποιεί ανωνύμως - βέβαια δε σας κατηγορώ, γιατί έτσι πράττει κάθε σέκτα που σέβεται τον εαυτό της, λέμε τώρα.......Γεμάτος έκπληξη ανέγνωσα το άρθρο ¨ ΕΞΟΔΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ.....ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ¨, επίσης κάποιου ανώνυνυμου συναγωνιστή, συντρόφου, συναδέλφου. Πραγματικά ενθουσιάστηκα και δε σας κρύβω ότι ζήλεψα κιόλας. Ζήλεψα, γιατί καταρχήν  φαντάστηκα το χώρο που γράφτηκε το συγκεκριμένο άρθρο από τον ανώνυμο συνάδελφο. Κάπου εκεί χαμένος στη λήθη των ορόφων της Αιόλου 86, ανάμεσα σε αθλητικές εημερίδες και περιοδικα gossip, να στοχοποιεί, φυσικά, μονο συναδελφους ανυπομονώντας το ρολόι να δείξει 13:30 για να πάει για καμιά διαμαρτυρία-κατάληψη σε κανα εξαρχιωτικο καφενέ.Αγαπητέ συνάδελφε κτλ, θα θελα ακριβώς να εξηγήσω σε σένα και τους υπόλοιπους ανειδίκευτους εκπροσώπους της οργάνωσης που εκπροσωπείτε  ποια ακριβώς ειναι η απόστολη των Διευθυντών της ΕΤΕ αλλά πιστεύω δε θα καταλάβετε, μιας και στο Δίκτυο δεν έχετε περάσει ούτε απ' έξω. Πάντως σας διαβεβαιώ ότι όσο υπάρχουμε θα εξακολουθήσετε άφοβα να ρουφάτε το φραπεδάκι σας χαβαλεδιάζοντας, χωμένοι στα ανήλιαγα γραφειάκια στην Αιόλου και πέριξ.Όσο για την ανωνυμία μου ακολουθώ τους συνομωτικούς σας κανόνες, που έχετε αναγάγει σε τέχνη. 
Με συναδελφική εκτίμηση 
Υ.Γ. Σας δίνω και μια συμβουλή for free, ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!!!!!! Δουλέψτε και λίγο θα σκουριάσετε................

Η Απάντηση : 
Η επιστολή σας υποδεικνύει άγνοια, προκατάληψη, φανατισμό και κακεντρέχεια: μας προσεγγίζετε, στην επιστολή σας, με μια ολότελα αυθαίρετη και άκρως προσβλητική περιγραφή για την οποία επιστρατεύετε έναν πρωτότυπο, ομολογουμένως, συνδυασμό από παρωχημένα και χοντροκομμένα στερεότυπα. Παράλληλα επιδεικνύετε αδικαιολόγητη, κατά τη γνώμη μας, προχειρότητα. Δείχνετε να έχετε διαβάσει το άρθρο "στο πόδι" και να μην έχετε καν μπει στον κόπο να ξεφυλλίσετε ολόκληρη την εφημερίδα που το φιλοξένησε ή έστω να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Ως εκ τούτου δεν μπορούμε να απαντήσουμε στην επιστολή σας επί της ουσίας. 
Αντ΄ αυτού:  
1) Σας προτρέπουμε να ξαναδιαβάσετε προσεχτικά το άρθρο. Είναι φανερό ότι δεν το καταλάβατε, ή ότι δεν θέλατε να το καταλάβετε. (Εξίσου φανερό είναι ότι προσπαθείτε, στην επιστολή σας, να απολογηθείτε για κάτι, για το οποίο αισθάνεστε ή φοβάστε ότι σας κατηγορούν, αλλά σε αυτό δεν μπορούμε, δυστυχώς, να σας βοηθήσουμε. 
2) Σας προτρέπουμε επίσης να ρίξετε μια ματιά σε ολόκληρη την εφημερίδα μας, να περιηγηθείτε στο ιστολόγιό μας και να μπείτε στον κόπο να ξεφυλλίσετε όλα τα ψηφοδέλτια που θα κρατάτε στα χέρια σας, την επόμενη φορά που θα σταθείτε μπροστά στην κάλπη του συλλόγου. Εκεί θα διαπιστώσετε με λύπη ή/και με έκπληξη ότι μόνο ανώνυμοι δεν είμαστε.
Τους υπόλοιπους χαρακτηρισμούς και τις φαντασιώσεις σας, σας τα επιστρέφουμε ασχολίαστα.  
Κύριε Διευθυντά,Καληνύχτα και Καλή Τύχη! 
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Μερικές χρήσιμες επισημάνσεις με αφορμή την επιστολή του κύριου Διευθυντή :
Τα άρθρα που δημοσιεύουμε στην εφημερίδα ή το ιστολόγιο και οι ανακοινώσεις που διακινούμε και φέρουν την υπογραφή του σχήματος (έναντι των αντίστοιχων με την προσωπική υπογραφή του συγγραφέα) συγκεντρώνουν τη συμφωνία και την αποδοχή όλων όσων, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, συμμετέχουν στις διαδικασίες της Πρότασης Προοπτικής. Αποτελούν δε, πάντα, προϊόν ομαδικής επεξεργασίας και δουλειάς. Κάθε κείμενο με την υπογραφή της Πρότασης Προοπτικής είναι το αποτέλεσμα της πολύχρονης και συνεχιζόμενης προσπάθειας μιας ομάδας συναδέλφων να δράσουν συλλογικά, κατοχυρώνοντας μέσα από συχνά επίπονες και χρονοβόρες αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες ένα επίπεδο συμφωνίας σε επίπεδο τόσο θεωρίας όσο και  πράξης. 
Από καιρό εις καιρό, αντίστοιχα, μπορεί να δημοσιεύουμε ή αναδημοσιεύουμε κείμενα (άρθρα, επιστολές, ανακοινώσεις), με τα οποία μπορεί να συμφωνούμε μερικώς ή και να μη συμφωνούμε καθόλου (είτε ως άτομα είτε ως συλλογικότητα), κρίνουμε όμως σκόπιμη τη δημοσιοποίησή τους. Τα κείμενα αυτά φέρουν την υπογραφή του συγγραφέα ή την πηγή της αναδημοσίευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: