Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Απάντηση σε επιστολή της Αγωνιστικής Παρέμβασης

Σχετικά με την πρόσκληση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εθνικής  (8/11)


Ως Πρόταση Προοπτικής τα τελευταία χρόνια έχουμε αποδείξει ότι συμφωνούμε κι επιδιώκουμε την κοινή δράση με τις υπόλοιπες αριστερές συνδικαλιστικές δυνάμεις στην Εθνική Τράπεζα. Ειδικά αυτή τη χρονιά, έχουμε στηρίξει σημαντικά ενωτικές πρωτοβουλίες από τα κάτω (πχ. ανοιχτή επιτροπή συναδέλφων ετε), έχουμε επιδιώξει σε επίπεδο ΔΣ ΣΥΕΤΕ την κοινή δράση των συμβούλων των αριστερών παρατάξεων, ενώ στην τελευταία Γ Συνέλευση του Συλλόγου προσπαθήσαμε για την κατάθεση κοινών προτάσεων, ψηφισμάτων κλπ. Παράλληλα, και σε επίπεδο κλάδου, συμμετέχουμε σε κοινή μετωπική συνεργασία πολλών εργατικών σχημάτων τραπεζών με εμφάνιση και στο Γ Συμβούλιο της ΟΤΟΕ.

Αναγνωρίζουμε συνεπώς ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για κοινή δράση (όλων) των αριστερών δυνάμεων εντός της ΕΤΕ, με κατεύθυνση την κινητοποίηση των συναδέλφων και την αντιπαράθεση με την ξεπουλημένη ηγεσία του ΣΥΕΤΕ. Αυτό καθίσταται δύσκολο λόγω της στάσης των συνδικαλιστικών αυτών κινήσεων (συμμετοχή σε προεδρείο με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, περιχάρακωση, άρνηση συμβολής σε από τα κάτω διαδικασίες κλπ), ωστόσο είναι πρόκληση για όλους μας να υπερβούμε τις όποιες δυσκολίες.

Περιμένουμε επομένως και είμαστε δεκτικοί σε συγκεκριμένη πρόταση για το πώς θα «περπατήσει» μια τέτοια κοινή δράση, πέρα από γενικές εκκλήσεις για κοινά μέτωπα κλπ.

15-11-2011
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: