Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Απάντηση σε ερώτηση συναδέλφου για το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ

Χθες λάβαμε αυτό το μήνυμα από συνάδελφο:

προςprotasiprooptikis@gmail.com
ημερομηνία24 Νοεμβρίου 2011 7:54 π.μ.
θέμαRE: [ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ] Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΕΤΕ την Παρασκευή 25/11/2011
εστάλη-απόnbg.gr
7:54 π.μ. 

Πως είναι δυνατόν να παρευρεθούμε αυτή την ώρα??

Δεν το γνωρίζετε ότι είναι εργάσιμη??

Μήπως, λέω μήπως,  με τέτοιες εξελίξεις θα έπρεπε να φροντίσετε να γίνει σε άλλη ώρα, ώστε να έχει έννοια η πρόσκληση???
 

Κι η απάντησή μας

Συνάδελφε,

πάγια θέση της Πρότασης Προοπτικής είναι ότι ο Σύλλογος των Εργαζομένων θα έπρεπε να λειτουργεί κάποιες ώρες το απόγευμα, ώστε να μπορούμε να απευθυνόμαστε σε αυτόν όλοι όσοι εργαζόμαστε. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις συνεδριάσεις του ΔΣ αλλά και κάθε άλλη διαδικασία λήψης πολιτικών και συνδικαλιστικών αποφάσεων, για τις οποίες θεωρούμε θα έπρεπε να λαμβάνουν χώρα σε ώρες που θα μπορούσαμε να τις παρακολουθήσουμε όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε και για τις οποίες θεωρούμε ότι δε θα έπρεπε να είναι υπόθεση λίγων εκλεγμένων αντιπροσώπων, αλλά όλων των συναδέλφων. Μέσα σε αυτό το πνεύμα εμείς ενημερώνουμε δημόσια τους συναδέλφους για το πότε είναι προγραμματισμένες οι συνεδριάσεις του ΔΣ, κάτι το οποίο δε συνέβαινε μέχρι σήμερα, και επίσης προσκαλούμε - προτρέπουμε όσους μπορούν - όποτε μπορούν (αδειούχους, εργαζόμενους στο κέντρο, κλπ.) να παρεβρεθούν. Αν προσέξεις τη δημοσίευσή μας, κάνουμε ειδική μνεία στο γεγονός ότι οι συνεδριάσεις συνήθως κρατάνε και μετά το πέρας τους ωραρίου εργασίας μας, κάτι που σημαίνει ότι όσοι, τουλάχιστον, δουλεύουν κοντά, προλαβαίνουν να παρακολουθήσουν ένα τμήμα της διαδικασίας.
Επειδή, πάντως, αυτό που εκλαμβάνουμε ως παράπονό σου, είναι και δικό μας παράπονο, θα χαιρόμαστε, και εσύ και όσοι σκέφτονται παρόμοια, να απευθύνετε τις ενστάσεις σας εγγράφως σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΕΤΕ, γιατί η δυσφορία από μόνη της δεν αρκεί, θα πρέπει να εκφράζεται και να αποτυπώνεται από όσους το δυνατόν περισσότερους.

Συναδελφικά,

για την Πρόταση Προοπτικής,

ένας αδειούχος συνάδελφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: