Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Συνέχεια των «διαβουλεύσεων» για τη μισθολογική υποβάθμιση..

4-6-2012
Κατά τη διάρκεια του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ της 28ης Μαΐου, με κύριο θέμα και τις προτάσεις της Διοίκησης για μειώσεις των αποδοχών μας, ενημερωθήκαμε επίσημα για τις συναντήσεις μεταξύ Προεδρείου και Διοίκησης.

Στο εν λόγω ΔΣ, η ΔΗΣΥΕ, εξαπατώντας τους ψηφοφόρους της και ταυτόχρονα προδίδοντας το σύνολο των συναδέλφων, εξέφρασε την άποψη ότι, λόγω της δυσμενούς περιόδου που διανύουμε ως χώρα, από οικονομικής πλευράς, είναι προτιμότερο, στις διαπραγματεύσεις με τη Διοίκηση, να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με την ελάχιστη δυνατή μείωση!
Δηλαδή, έχοντας διανύσει μόνο μερικές ημέρες από την ανάδειξή της ως πρώτη παράταξη στις πρόσφατες εκλογές του Συλλόγου, με βασικό προεκλογικό της σύνθημα τη ΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΕΙΩΣΗΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ, πρότεινε ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η ΔΑΚΕ, που επιτέθηκε μάλιστα σε όποιον διαφώνησε με τη βιασύνη για συμφωνία σε μειώσεις ως «μη προσγειωμένο», αλλά και η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ που απλά πρότεινε συμπληρωματικά να προσπαθήσει ο σύλλογος να συλλέξει με τη βοήθεια συναδέλφων σε διάφορες διευθύνσεις τα στοιχεία εκείνα που επιμένει να μας αποκρύπτει η διοίκηση, εμμένοντας στην απαίτησή της για μειώσεις μισθών. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο κ. Βρανάς έχει δηλώσει ρητά στο Προεδρείο ότι δε θα παρέχει σχεδόν το σύνολο των στοιχείων που ζητήθηκαν. Πόσο μεγάλη θεωρείτε συνάδελφοι την πιθανότητα η Διοίκηση να έχει κάνει «λάθος» στους υπολογισμούς αυτού του «ποσού προς εξοικονόμηση»? Ποιος θεωρεί ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι η «τρύπα» των 100.000.000 €?

Θα περίμενε κανείς από τη ΔΑΣ να υποστηρίξει τη θέση αυτή, όμως οι εκπρόσωποί της, ενώ αρχικά φάνηκαν κατηγορηματικά αντίθετοι στην αποδοχή των μειώσεων και τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, τελικά συμφώνησαν κι εκείνοι και υπερψήφισαν από κοινού με ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ την ίδια πρόταση, ενώ την ίδια στάση κράτησε και η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, όπως και οι συνάδελφοι Μότσιος-Ντεκουμές. Δυστυχώς, η «Ιερά Συμμαχία» του ΣΥΕΤΕ όλο και διογκώνεται! Οι παρατάξεις που «τα βρήκαν», ξεχνούν το ψήφισμα της ΓΣ του ΣΥΕΤΕ πριν 2 μήνες κατά της μείωσης μισθών και υπέρ της Γενικής Συνέλευσης. Ξεχνούν τα κείμενα των καταστημάτων πριν λίγους μήνες. Μην τους αφήσετε να μας ξεπουλήσουν!!!!

Η μοναδική επιλογή του Συλλόγου, εάν θέλει να φανεί αντάξιος του ρόλου και της εμπιστοσύνης των συναδέλφων που τον ανέδειξαν για την υπεράσπιση τους, είναι η άρνηση της συνέχισης των διαπραγματεύσεων για μισθολογικές μειώσεις των εργαζομένων.

Η θέση που υποστηρίξαμε ως Πρόταση Προοπτικής στο εν λόγω Δ.Σ. ήταν:
1.    Υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης πρέπει να γίνει - άλλωστε με ευθύνη της ΔΗΣΥΕ δεν έχει υπογραφεί από το 2009 -, στη βάση όμως πρότασης που θα καταθέσει ο Σύλλογος, και όχι μόνο η Διοίκηση! Αυτός είναι ισότιμος διάλογος.
2.    Πρέπει να γίνει έκτακτη Γ. Συνέλευση ή συνελεύσεις ανά νομό άμεσα, και έτσι συμφωνήσαμε στην πρόταση της Ενιαίας για 2ωρη στάση εργασίας μια μέρα αυτής της βδομάδας και συνελεύσεις παντού.
Είναι φυσικά αδιανόητο όλα αυτά να γίνουν εν αγνοία του συνόλου των εργαζομένων στην ΕΤΕ, οι οποίοι επιβάλλεται να εκφράσουν την άποψή τους σε ένα θέμα που, αν μη τι άλλο, αφορά στην επιβίωση τους!
Θα επαναλάβουμε ότι είμαστε αρκετά επιβαρημένοι από τους άδικους φόρους και τα χαράτσια που μας επιβάλλουν. Δεν μπορούμε να υποστούμε μείωση του εισοδήματός μας ούτε κατά 1 €, τη στιγμή που τα έξοδα μόνο για τα απολύτως απαραίτητα και την αξιοπρεπή διαβίωσή μας όλο και αυξάνονται! Τη στιγμή που οι αποδοχές των διευθυντών, των Συμβούλων και όλης της Διοίκησης που τόσα χρόνια θησαύριζαν από τη δική μας δουλειά παραμένουν προκλητικά υψηλοί, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συναινέσουμε στην ΕΥΚΟΛΗ και ΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ της εργοδοσίας!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Τα σωματεία δεν είναι για να τα βρίσκουν με τους εργοδότες, αλλά για να αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Να συγκρούονται όταν η άλλη πλευρά σου κηρύσσει τον πόλεμο. Όχι για να βάζουν την υπογραφή τους στην καταδίκη μας.
Στο χέρι μας είναι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να βγούμε νικητές. Σύνθημά μας ο ΑΓΩΝΑΣ μέσω της ΜΑΖΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ και της ΕΓΚΑΙΡΗΣ, ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ με όλες τις μορφές, που οι ίδιοι θα αποφασίσουμε, ενάντια στα ύπουλα και παράλογα σχέδια της Διοίκησης. Ένας τέτοιος αγώνας είναι φόβητρο για τη Διοίκηση και γι αυτό θέλει να πάρει τη συμφωνία του Συλλόγου. Ένα τέτοιο εργατικό κίνημα φοβάται η κυβέρνηση, η Τρόικα και όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα.
Σε αυτόν το δρόμο σας καλούμε να βαδίσουμε μαζί, των ανυποχώρητων ακηδεμόνευτων συντονισμένων αγώνων. Ως τη νίκη!

     
Τακτικό μέλος ΔΣ: Ξιφαρά Μαρία (Σόλωνος) 6974861242, 2103695042 (25042)
Αναπλ. Μέλος ΔΣ: Βουδιγάρη Έλλη (Πλ. 25ης Μαρτίου Νίκαιας) 6977564578, 2104934911


Δεν υπάρχουν σχόλια: