Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΑΕΕΓΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ


Αγαπητέ κε Θεόκλητε,


Φανταζόμαστε ότι η προσφώνηση που επιλέξατε να μας προσφωνήσετε δηλαδή "φίλοι και φίλες" μάλλον απέχει αρκετά από την πριν λίγες μέρες προσφώνησή σας σαν "συνεργάτες". Δυστυχώς, για σας το προσωπικό αυτής της Εταιρίας δεν αντιπροσώπευε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Μάλλον μας βλέπατε σαν δουλοπάροικους που προσπαθούσαν μόνιμα να κλέψουν την περιουσία σας που προσπαθούσατε να προστατέψετε με διάφορους επιστάτες που μας επιβάλατε, θεωρώντας ότι έχετε την καλύβα του μπάρμπα Θωμά. Όταν πήραμε χτες την αποχαιρετιστήρια επιστολή σας με την οποία μας αποδείξατε για μια ακόμα φορά το ότι δεν αποκτήσατε την παραμικρή επαφή με την Εταιρία μας. Προκλητικός όπως πάντα, προσπαθήσατε να μας παρουσιάσετε το μαύρο άσπρο προκαλώντας την νοημοσύνη όλων των εργαζόμενων (άντε καλά, με μια δυο εξαιρέσεις) τούτης της Εταιρίας. 
Επειδή λοιπόν δεν επιλέξατε ούτε αυτή την στιγμή της αποχώρησης να σιωπήσετε, θα θέλαμε να σας θυμίσουμε τα ανδραγαθήματά σας σ' αυτή την Εταιρία που σας ανέθεσαν να διοικείτε. 
Κατ' αρχήν να ξεκινήσουμε από τα ευχάριστα: Δεν καταφέρατε να διαλύσετε εντελώς αυτή την εταιρία παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλατε.
Δεν καταφέρατε να την καταβαραθρώσετε εντελώς στα μάτια και στην συνείδηση των πελατών μας.
Η Εταιρία άντεξε την επέλαση σας καθώς και των εγκάθετων που φέρατε μαζί σας. Και αυτό αποδεικνύει το μεγαλείο της Εθνικής Ασφαλιστικής και την ικανότητά της να προχωράει 121 χρόνια τώρα κόντρα σε αυτούς προσπαθούν να την μικρύνουν. 
Στην επιστολή σας μας επισημαίνετε ότι "υπήρξε πάντα διάθεση συνεργασίας", ότι "μπορέσαμε να διατηρήσουμε τη θέση μας", ότι υπήρχε "συλλογική αντίληψη"… 
Φαιδρότητες…

Θέλουμε επιγραμματικά να καταγράψουμε στιγμές της αλήστου μνήμης διοίκησης σας:

- Η παραγωγή μειώνεται ( χαρακτηριστικά χάσαμε μέσα σε ενάμισυ χρόνο 415.000 αυτοκίνητα) όχι μόνο λόγω της κρίσης αλλά κυρίως λόγω της πολιτικής σας να μην εξυπηρετούνται τα δίκτυα πωλήσεων και οι πελάτες μας.
- Εξαπολύσατε ένα κυνήγι των υπαλλήλων της Εταιρίας με στόχο την απαξίωσή τους γιατί θεωρούσατε ότι όλοι είμαστε άχρηστοι και κλέφτες.
- Φέρατε ανθρώπους εντελώς άσχετους με το ασφαλιστικό αντικείμενο
- Φέρατε μια στρατιά συμβούλων που με μια δυο εξαιρέσεις απλά εισέπραξαν τις αμοιβές τους και νόμιζαν ότι παρήγαγαν έργο - τρομάρα τους-. Ελπίζουμε ότι θα έχετε βέβαια την ευαισθησία να τους συστήσετε να παραιτηθούν μαζί σας.
- Διώξατε άξια στελέχη που τώρα βρίσκονται σε επιτελικές θέσεις σε ανταγωνίστριές μας εταιρίες.
- Κυνηγήσατε τους εργαζόμενους μέσω Icap. Τους μειώσατε το μισθό σε εξευτελιστικά επίπεδα, απολύοντας όποιον τόλμησε να σας αντισταθεί.
- Κόψατε τα έξοδα δημοσίων σχέσεων σε όλα τα στελέχη. Όλα είπαμε; Όχι βέβαια. Εσείς και ο κος Κατσουρίδης είχατε free έξοδα χωρίς όριο.
- Απολύσατε το σύνολο των εισπρακτόρων της Εταιρίας και μάλιστα ακόμα και μέχρι χτες θεωρούσατε ότι βελτιώσατε τις εισπράξεις. Αγνοήσατε ότι ο εισπράκτορας ήταν ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Εταιρία και τον πελάτη, ήταν αυτός που προσπαθούσε να σώσει την παραγωγή, παραγωγή που με τις ταχυπληρωμές ακυρώνεται σωρηδόν.
- Εγκαταστήσατε ένα σύστημα ρουφιανιάς, επιβραβεύοντας όσους σας "έδιναν" εργαζόμενους και ικανοποιούσαν την εικόνα που θέλατε να έχετε για το προσωπικό της Εταιρίας.
- Φέρατε νεοσύστατη εταιρία security για να κάνετε τα κεντρικά γραφεία φρούριο, εκτινάσσοντας το κόστος ασφάλειας στα ύψη. Πληρώνετε εξτρά ειδικούς "συμβούλους ασφαλείας" χωρίς κανένα λόγο εκτός από την ενίσχυση του εισοδήματος των ανθρώπων αυτών.
- Επιδιώξατε να στείλετε στην φυλακή μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.
- Πετάξατε παράνομα τους εκπροσώπους των εργαζομένων έξω από το Δ.Σ. της Εταιρίας και όλοι μας καταλαβαίνουμε τους λόγους. Η αδιαφάνεια ήταν πάντα ένα χαρακτηριστικό της διοίκησής σας.
- Προσπαθήσατε λυσσαλέα να κόψετε τους μισθούς μας γιατί θεωρούσατε ότι παίρναμε προκλητικά πολλά λεφτά. Δυστυχώς δεν τα καταφέρατε χάρη στην ενότητα των συναδέλφων γύρω από τον Σύλλογο.
- Καθημερινά στις επαφές σας με όλα τα στελέχη της Εταιρίας με έναν προκλητικό και πολλές φορές χυδαίο τρόπο επιλέγατε σαν τρόπο διοίκησης τον φόβο.
- Δεν κάνατε τίποτα για την ανάπτυξη της Εταιρίας. Αντίθετα καταφέρατε να διώξετε έναν σημαντικό αριθμό πρακτόρων και να έρθετε σε αντιπαράθεση με τα περισσότερα γραφεία ζωής. Αποτέλεσμα: Να μεταφέρεται παραγωγή σε άλλες Εταιρίας αποκλειστικά χάρη σε σας!
- Αντιμετωπίσατε τους πελάτες και το δίκτυο πωλήσεων σαν δανειολήπτες με καταστροφικά αποτελέσματα.

Αγαπητέ "φίλε",,

Είναι η πρώτη φορά που φεύγει Διοίκηση και το σύνολο του προσωπικού χαίρεται τόσο πολύ. Ακόμα και με την αποχώρηση της προηγούμενης Διοίκησης που προσπάθησε να μας ξεπουλήσει δεν υπήρξε τέτοιος στεναγμός ανακούφισης.

Θα θέλαμε όμως να σας ενημερώσουμε ότι ακόμα και σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία καταφέρατε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό: Δώσατε στους υπαλλήλους, στο παραγωγικό δίκτυο το δικαίωμα να ελπίζουν ξανά. Να ελπίζουν σε μια Εταιρία που θα στοχεύει στην εξυπηρέτηση του πελάτη και που θα σέβεται πάνω απ' όλα τους ανθρώπους της.
Σας ευχαριστούμε γι' αυτό.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων

Δεν υπάρχουν σχόλια: