Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Επιστολή προς το ΣΥΕΤΕ της ΕΑΚ Κατ/τος Αργοστολίου (315)

Ενημερωθήκαμε πρόσφατα (και δυστυχώς όχι μέσω ΔΣ Συετε, ως οφείλει, αλλά από τους ίδιους τους συναδέλφους)  για την ακόλουθη επιστολή που έχει αποσταλεί από 2/1/2014 από την ΕΑΚ του Κατ/τος Αργοστολίου (315) προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ και αναδημοσιεύουμε :

Αργοστόλι Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Συνάδελφοι,
Με μεγάλη συγκίνηση την τελευταία μέρα του 2013 αποχαιρετήσαμε 5 συναδέλφους που επέλεξαν να αποχωρήσουν με την εθελούσια. Και σήμερα ξημέρωσε η επόμενη μέρα στο Κατάστημά μας. Άδειες καρέκλες, οριακή επάνδρωση μόνο των βασικών υπηρεσιών και το μέλλον σκοτείνιασε επικίνδυνα.

Κερασάκι στην τούρτα οι πανηγυρικές ανακοινώσεις για την «ισόρροπη κατανομή» και την «απρόσκοπτη λειτουργία»!!

Το Κατάστημα Αργοστολίου 315 είναι 5ης κατηγορίας και έχει χάσει τα τελευταία 5 χρόνια συνολικά 10 άτομα λόγω μεταθέσεων, συνταξιοδοτήσεων και τώρα εθελούσιας. Μέχρι κι ο θάνατος μας χτύπησε την πόρτα πέρυσι! Στο ίδιο διάστημα προστέθηκαν μόνο 2 συνάδελφοι στη δύναμή μας. Τελικός απολογισμός:
Αυτή τη στιγμή το 315 απαριθμεί ΕΝΤΕΚΑ (11) υπαλλήλους μαζί με το Διευθυντή.
Από αυτούς οι δύο είναι κλητήρες χωρίς πρόσβαση οnline.
ΕΝΝΕΑ άτομα λοιπόν καλούνται να εξυπηρετήσουν την πελατεία που πριν 5 χρόνια χρειάζονταν οι διπλάσιοι και πάλι δεν έφταναν.
Χωρίς επάνδρωση ούτε κατ’ ελάχιστον των υπηρεσιών:
·         Χωρίς Υποδιευθυντή
·         Χωρίς Εντεταλμένο
·         Χωρίς chief teller
·         Από 4 θυρίδες teller συν κεντρικό/επιχειρήσεων έχουμε φτάσει στις 2 συν κεντρικό ενώ έχουμε στο μεταξύ παραλάβει και το φορτίο του ΤΑΤΕ.
Όλοι οι συνάδελφοι που απομείναμε καλούμαστε να εργαστούμε πλέον υπό επικίνδυνες συνθήκες.
·         Χωρίς υπογραφές και εγκρίσεις.
·         Χωρίς δυνατότητα άδειας ούτε καν ασθένειας.
·         Ακόμα και «πλήρεις» αδύνατον να ανταπεξέλθουμε στον καθημερινό όγκο δουλειάς.
·         Είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε λογής κινδύνους σφαλμάτων και παραλείψεων που μπορούν να μας προκαλέσουν σημαντική βλάβη υπηρεσιακά, οικονομικά αλλά και πάνω από όλα στην φυσική και ψυχική μας υγεία.

Ζητούμε από τη Διοίκηση την άμεση φροντίδα για κάλυψη κατά το δυνατόν συντομότερο έστω και με προσωρινές λύσεις όσο περισσότερων κενών αλλά και την επίσπευση μόνιμων λύσεων ώστε να επανέλθουμε σε λειτουργική κατάσταση.

Καλούμε το ΣΥΕΤΕ να μας στηρίξει τις δύσκολες αυτές ώρες, να παρέμβει στη Διοίκηση και να ζητήσει την άμεση αποκατάσταση των αποχωρήσεων και την εξασφάλιση ασφαλούς και αξιοπρεπούς ανθρώπινου εργασιακού περιβάλλοντος στο κατάστημα.

ΕΑΚ ΣΥΕΤΕ ΚΑΤ.ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ 315

Μπαμπούκη Αργυρώ                    Μελισσαράτος Σπύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: