Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση της Πρ. Προοπτικής




Κάτω τα χέρια από τον συναγωνιστή Παύλο Αντωνόπουλο!

Καταγγέλλουμε την αναίτια σύλληψη και ποινική δίωξη του εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Ο συνάδελφος συνελήφθη κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέντευξης τύπου των συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων που διοργάνωναν τη διαδήλωση ενάντια σε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 8 Ιανουαρίου. Την Πέμπτη 23/1 ο συνάδελφος δικάζεται με την κατηγορία της «συμμετοχής σε απαγορευμένη συγκέντρωση» και της «αντίστασης κατά της αρχής». Η πρωτοφανής κατηγορία που απαγγέλθηκε στον Π. Αντωνόπουλο, όπως αποφάσισε και διέταξε η κυβέρνηση, αποτελεί ουσιαστικά «δίωξη» του συνταγματικά κατοχυρωμένου, δημοκρατικού δικαιώματος της ελευθερίας του συνέρχεσθαι.
Η παράνομη κι αντισυνταγματική απαγόρευση της συγκέντρωσης ενάντια στην ελληνική προεδρία και την ΕΕ που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, πρώτη ημέρα ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, αποτελεί σοβαρό βήμα κλιμάκωσης του αυταρχισμού. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ απαγορεύοντας διαδηλώσεις και στέλνοντας στην Ασφάλεια και στα δικαστήρια όσους αντιστέκονται. Αποκαλύπτεται έτσι το πραγματικό αντιλαϊκό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το αυταρχικό καθεστώς που έχουν συστήσει η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους τροικανούς επιτρόπους της ΕΕ, του ΕΚΤ και του ΔΝΤ, υπηρετώντας το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, επιτίθεται όλο και πιο άγρια σε οποιονδήποτε παλεύει για να προασπίσει το μισθό, τo δικαίωμα στην εργασία, τον ελεύθερο χρόνο, τη σύνταξη, το εισόδημα, τη δημόσια παιδεία και υγεία, το σπίτι και το περιβάλλον, από το τσεκούρι των μνημονίων.
Αυτοί που στις Σκουριές διώκουν ως τρομοκράτες τους κατοίκους που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη ζωή, που επιστράτευσαν απεργούς καθηγητές, ναυτεργάτες και εργαζομένους στο μετρό, που έστειλαν την ασφάλεια στη Γ. Συνέλευση των απεργών στο ΕΚΠΑ και βγάζουν τις απεργίες παράνομες, δεν έχουν άλλο τρόπο πια να περάσουν την πολιτική τους παρά με τη βία και την κρατική τρομοκρατία.
Το λαϊκό κι εργατικό κίνημα δεν υποτάσσεται εύκολα. Οι απαγορεύσεις, οι συλλήψεις, οι διώξεις δεν μπορούν να κάμψουν τους λαϊκούς αγώνες. Μπορούμε να ανατρέψουμε το σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό με το μόνο όπλο που μας έχει απομείνει: οργανώνοντας τη δική μας εργατική αντεπίθεση, βγαίνοντας όλοι στο δρόμο.
·        Ζητούμε την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου και την απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!
Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

ΟΛΟΙ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 22 /1/14, στις 6 μ.μ. και ΠΟΡΕΙΑ στη ΒΟΥΛΗ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ, 22/1/14, 9 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: