Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Επιστολή της Πρότασης Προοπτικής προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Τη Δευτέρα 15/1 ο Διευθύνων Σύμβουλος κάλεσε έκτακτα το ΣΥΕΤΕ, το ΣΥΤΑΤΕ, το ΣΣΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ, για συνάντηση με θέμα το ΛΕΠΕΤΕ. Η συνάντηση είναι στις 2. Θεωρούμε ότι πρέπει να κινητοποιηθούν οι συνάδελφοι και να υπάρχει συγκέντρωση, καθώς ήδη υπάρχουν καλέσματα έξω από το Κεντρικό.
Ταυτόχρονα, τη Δευτέρα 15/1 ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα από την κυβέρνηση, με αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, μεταξύ των οποίων και την επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Πολλά σωματεία και ομοσπονδίες προκήρυξαν σήμερα απεργία (όπως προτείναμε να πράξει και ο ΣΥΕΤΕ), τη Δευτέρα επίσης υπάρχουν απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις πρωί κι απόγευμα, με τρανταχτή απουσία των σωματείων των τραπεζών.

Δεδομένων αυτών των δύο παραγόντων, προτείνουμε να προκηρυχτεί τη Δευτέρα 3ωρη στάση εργασίας από το ΣΥΕΤΕ (12.15 – 3.15) , με συγκεντρώσεις πανελλαδικά έξω από τα καταστήματα, και στην Αθήνα με κάλεσμα στις 12.30 στα Προπύλαια ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και στις 2 έξω από το Κεντρικό Κατάστημα για το ΛΕΠΕΤΕ.

Εκ της Πρότασης Προοπτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: