Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Όλοι το Σάββατο 17/3 στις 3.00 στην Ομόνοια, μεγάλη διαδήλωση κατά ρατσισμού-φασισμού-πολέμου

-->
Διεθνής μέρα κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας
Σάββατο 17/3, 3 μ.μ., Ομόνοια

Στις 17 Μάρτη, βγαίνουμε στους δρόμους κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου, και της φτώχειας. Σας καλούμε να ενώσουμε τη φωνή μας, Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες και να συμμετέχετε στη διαδήλωση γιατί
·        Δύο χρόνια μετά από την έναρξη της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που συνυπέγραψε και εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση σας απαγορεύουν να φύγετε από την Ελλάδα όσοι το επιθυμείτε. Την ίδια στιγμή, το 2016-2017, 5.000 πρόσφυγες που προσπάθησαν να δραπετεύσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια πνίγηκαν στην Μεσόγειο. Η ΕΕ χρηματοδοτεί την επαναπροώθηση προσφύγων στα σκλαβοπάζαρα και τις φυλακές της Λιβύης.
·        Οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα νησιά και στην ενδοχώρα βρίσκονται και αυτό το χειμώνα σε κίνδυνο. Απαιτούμε να κλείσουν τα στρατόπεδα στα νησιά, να μετακινείστε ελεύθερα και να σας δίνεται η δυνατότητα να ζείτε μέσα στις πόλεις, σε ανθρώπινες συνθήκες και με πλήρη δικαιώματα στη μόρφωση, την περίθαλψη, τη δουλειά.
·        Δεν εφησυχάζουμε με την άνοδο της ακροδεξιάς και της φασιστικής απειλής σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Η αντιπροσφυγική πολιτική των κρατών της ΕΕ και των ΗΠΑ καταπατά τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών και δίνει έδαφος στο ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, τις ρατσιστικές επιθέσεις που αυξάνονται επικίνδυνα. Στη χώρα μας φασιστικά τάγματα εφόδου επιτίθενται σε Ασπρόπυργο, Ρέντη, Πειραιά, το Μενίδι εναντίον μεταναστών. Αποκρούουμε τη φασιστική δράση και απαιτούμε την καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί.
·        Αντιστεκόμαστε στο θρησκευτικό φανατισμό και τις δράσεις των φονταμενταλιστών. Θέλουμε την ειρηνική συμβίωση των λαών σε Βαλκάνια, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και όλο τον κόσμο ενάντια στο μίσος απέναντι στους διαφορετικούς και τον εθνικισμό, με σεβασμό στα δικαιώματα των μειονοτήτων, στις διαφορετικές φυλές, θρησκείες, γλώσσες.
·        Αγωνιζόμαστε ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Καταγγέλλουμε την επέμβαση των δυνάμεων της Τουρκίας και των μισθοφόρων της στη Συρία και ζητάμε την άμεση αποχώρηση των στρατευμάτων. Όλα αυτά θα προκαλέσουν νέους πολέμους, νέους ξεριζωμένους ανθρώπους, νέα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, με ευθύνη και της ελληνικής κυβέρνησης.
·        Λέμε όχι στις ασκούμενες πολιτικές των οικονομικά ισχυρών που φέρνουν φτωχοποίηση και εξαθλίωση, γεννάνε τον πόλεμο και αυξάνουν όλο και περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζόμενων σε όλο τον πλανήτη.
Παλεύουμε ενωμένοι με αλληλεγγύη εργαζόμενοι, άνεργοι, πρόσφυγες και μετανάστες διεκδικώντας ίσα δικαιώματα και ελευθερίες για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και καλύτερη ζωή για όλους.

-Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης
-Ίσα δικαιώματα και άσυλο για τους πρόσφυγες. Ανοικτά σύνορα.
-Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αξιοπρεπής στέγαση μέσα στις πόλεις, σίτιση, περίθαλψη, μόρφωση, δουλειά για όλους. Όλα τα προσφυγόπουλα καλοδεχούμενα να ενταχθούν ισότιμα στα πρωινά σχολεία, με τάξεις υποδοχής και μετακίνηση από τα κάμπ.
-Να σταματήσουν οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις, να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, να φύγει η Frontex.
Σάββατο, 17 Μάρτη 2018, στην πλ. Ομόνοιας, 3 μ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: