Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Ψήφισμα ΕΑΚ καταστήματος 25ης Αυγούστου Ηρακλείου Κρήτης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΑΚ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ 25ης Αυγούστου (625)

ΠΡΟΣ: ΣΥΕΤΕ,ΣΥΤΑΤΕ

Στις 12/09/2018 επισκέφθηκε το κατάστημα μας ο περιφερειακός διευθυντής Κρήτης κος Περάκης Γεώργιος συνοδευόμενο από τον κο Σαμαρά Ιωάννη από την ΔΙΔΙ Ι και ανακοίνωσαν ότι βάσει του νέου πελατοκεντρικού   συστήματος που εφαρμόζει η τράπεζα  πρέπει να μετατεθούν δύο συνάδελφοι από το κατάστημα μας στο κεντρικό κατάστημα Ηρακλείου 205.
Το κατάστημα μας βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλεως του Ηρακλείου στον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου από τον οποίο διέρχονται εκτός από τους Ηρακλειώτες και όλοι οι τουρίστες που αποβιβάζονται στο λιμάνι από τις κρουαζιέρες για να επισκεφθούν την αγορά της πόλης.
Έχει δε απέναντι του το κεντρικό κατάστημα της Eurobank, ένα τριώροφο της τράπεζας Πειραιώς ενώ αριστερά του βρίσκεται το e-branch της Πειραιώς,  κατάστημα της Alpha Bank και δεξιά του κατάστημα της τράπεζας Χανίων όπως και η Τ.Ε. όλα στον ίδιο δρόμο και μέσα σε τρία τετράγωνα.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι στον ίδιο δρόμο βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία των Μινωικών Γραμμών πελάτη ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος για τις οποίες εκτός από τους περίπου διακόσιους μισθοδοτικούς λογαριασμούς αποτελούμε το κατάστημα ταμειακής εξυπηρέτησης (μεταφορές, εμβάσματα, προθεσμιακές  επιταγές κτλ.)
Το ίδιο ισχύει για το Hondos Center με το οποίο στεγαζόμαστε στο ίδιο κτήριο.
Λόγω της θέσης του εξυπηρετεί επίσης μεγάλο αριθμό εργασιών που δεν εμφανίζονται στους στόχους κύρια με θέματα που σχετίζονται με ενημέρωση και διόρθωση στοιχείων του ΣΙΔΙΠΕΛ όπως και συνεχή παροχή πληροφοριών  αφού οι πελάτες όλων των καταστημάτων περνούν από το κέντρο για τις αγορές και τις εργασίες τους.
Ο φόρτος των εργασιών αυτών δεν πρόκειται να αλλάξει με την αλλαγή του συστήματος σε πελατοκεντρικό και κάθε αποδυνάμωση του καταστήματος τον μόνο που θα ωφελήσει είναι τον ανταγωνισμό ο οποίος όπως προανέφερα έχει ισχυρότατη παρουσία γύρω μας.
Όσον αφορά τους συναδέλφους που πρόκειται να μετακινηθούν έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:
Και οι δύο εργάζονται στο κατάστημα από την ημέρα που άνοιξε, βρίσκονται και οι δύο κοντά στη συνταξιοδότηση έχοντας προσφέρει στο διάστημα αυτό όλα όσα μπορούσαν όντας εργατικοί και φιλότιμοι και χωρίς ποτέ να δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα βοήθησαν το κατάστημα να ανέβει κατηγορία.
Κανείς από τους δύο δεν θέλει να μετακινηθεί στο κεντρικό κατάστημα ο ένας μάλιστα έχοντας πρόβλημα υγείας κατοικεί κοντά στο κατάστημα ώστε να μπορεί να προσέρχεται στην εργασία πεζός ενώ ο δεύτερος πρέπει να αλλάξει δύο λεωφορεία για να πάει στο κεντρικό (το οποίο βρίσκεται εκτός πόλης Ηρακλείου).
Η μετακίνηση τους θα πλήξει όχι μόνο τις εργασίες αλλά και την εικόνα της τράπεζας διότι το κατάστημα μας είναι κυριολεκτικά το πρόσωπο της Εθνικής Τράπεζας στο Ηράκλειο.
Να σημειώσω επίσης ότι η μετακίνηση αυτή ζητείται αμέσως μετά την απόσπαση στο κατάστημα οδού Σμύρνης 755 και άλλης συνάδελφου για δεύτερο συνεχόμενο μήνα χωρίς αντικατάσταση.
Το να συνεχίζει το ταμείο να εξυπηρετεί και μετά το τέλος του ωραρίου συναλλαγών είναι πια συνηθισμένο φαινόμενο, όπως και τα καθημερινά παράπονα και οι φασαρίες μέσα στο κατάστημα έχουν γίνει πάγια κατάσταση, το να φύγουμε δε με τη λήξη του ωραρίου σπάνιο φαινόμενο.
Όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση δημιουργείται τεράστια ψυχολογική πίεση στους συναδέλφους οι οποίοι πρέπει να υπερβάλουν εαυτόν καθημερινά έχοντας να εξυπηρετήσουν τους πελάτες να πετύχουν τους στόχους και συγχρόνως να αντιμετωπίζουν συνέχεια παράπονα και πολλές φορές και κακή συμπεριφορά από τους πελάτες.
Η αντιμετώπιση του καταστήματος αλλά και των συναδέλφων μόνον με αριθμητικά κριτήρια χωρίς να λαμβάνονται υπ όψιν η θέση του, η πελατεία που εξυπηρετεί αλλά και οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες των συναδέλφων δεν είναι σωστή και μας βρίσκει αντίθετους.
Βάσει όλων των παραπάνω, ζητάμε την έμπρακτη στήριξη του Συλλόγου μας για την ανάκληση των μετακινήσεων των συναδέλφων, προκειμένου να αποτραπεί μια επαπειλούμενη αδικία και εις βάρος των υπό μετακίνηση συναδέλφων και εις βάρος του Καταστήματος συνολικά.  Ο ΣΥΕΤΕ έχει κάθε δικαίωμα και υποχρέωση ταυτόχρονα να συμπαρασταθεί στο αίτημά μας μιας και τόσο επιχειρηματικά όσο και σε επίπεδο εργασιακών σχέσεων είναι απόλυτα δίκαιο.
Ομόφωνα,
Η ΕΑΚ του 625

Την επόμενη μέρα του ψηφίσματος που στάλθηκε στους Συλλόγους, η  ΔΙΔΙ έστειλε τη μετάθεση του ενός συναδέλφου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: