Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Αίτημα έκτακτης σύγκλησης του ΔΣ ΣΥΕΤΕ για το ΛΕΠΕΤΕ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,


Όπως γνωρίζουμε, σε συνάντηση της 30-1-2019 του υφυπουργού κοινωνικών ασφαλίσεων Τ. Πετρόπουλου με εκπροσώπους του Συλλόγου Συνταξιούχων για το θέμα του επανυπολογισμού των κύριων συντάξεων και των περικοπών τους, τους ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται άμεσα για νομοθέτηση η ένταξη του Λογαριασμού Επικούρησης στο ΕΤΕΑΕΠ και καταβολή της επικουρικής στους συνταξιούχους από τον ενιαίο φορέα. Μάλιστα, ενώ δεν έδωσε κανένα στοιχείο για τις προϋποθέσεις αυτής της ένταξης, ανέφερε ότι για τους εν ενεργεία θα το δει αργότερα, γιατί “έχουν μέλλον”. 

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει και επίσημα να νομοθετήσει για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τους αντιασφαλιστικούς νόμους που έπληξαν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και έδωσαν δώρα στους εργοδότες, ιδιαίτερα στους τραπεζίτες. 

Δεδομένης της σοβαρότητας και του επείγοντος των εξελίξεων, οι εν ενεργεία εργαζόμενοι δεν μπορούν άλλο να μείνουν θεατές, αφού τους αφορά άμεσα το κομμάτι της επικουρικής σύνταξης. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., δεν έγινε καμία αναφορά στην εισήγηση του Προέδρου για το θέμα, και μετά από ερώτηση της Πρότασης Προοπτικής για το τι γίνεται με το ΛΕΠΕΤΕ, λάβαμε την απάντηση ότι σαν Σύλλογος δεν κάνουμε κάτι για το θέμα. 

Επιτέλους πρέπει να παρθούν άμεσα αγωνιστικές αποφάσεις ενάντια στις μεθοδεύσεις της τράπεζας και της κυβέρνησης με ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, γενικές συνελεύσεις σε κάθε νομό για ενημέρωση και οργάνωση του αγώνα, συντονισμός με τους συνταξιούχους, 

Για αυτούς τους λόγους, ζητάμε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ. 

Ξιφαρά Μαρία
Πανδή Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: