Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Σχόλιο για τις εκδηλώσεις κοπής πίτας των συνδικαλιστών με τραπεζίτες

Δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι...

 

Ή μάλλον, το ποιόν σου φαίνεται από το ποιους καλείς στις εκδηλώσεις σου και με ποιους τρως και τα πίνεις..
«Μια ωραία παρέα» είναι η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος με τους τραπεζίτες, όπως φαίνεται από τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πίτας για το 2019. Εν μέσω της τεράστιας επίθεσης των τραπεζιτών στους εργαζόμενους, με το πογκρόμ και την τρομοκρατία σε δίκτυο και διευθύνσεις, οι συνδικαλιστές καλούν τα μεγαλοστελέχη των τραπεζών να γιορτάσουν από κοινού! 

Στην Εθνική, ο ΣΥΕΤΕ και η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΔΑΣ επέλεξε να καλέσει στην εκδήλωση τον Γενικό Διευθυντή και τον Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού, όπως διαπιστώσαμε με τα μάτια μας ως Πρόταση Προοπτικής, που παρευρεθήκαμε να τιμήσουμε τους εργαζόμενους του σωματείου. 

Στην κοπή του ΤΥΠΕΤ, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ κάλεσαν φυσικά τα στελέχη του Ανθρώπινου Δυναμικού, αλλά και τη Νέα Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής , που μόλις ήρθε από την αγορά και συγκεκριμένα από τη Eurobank , στη θέση της κ. Τζάκου. Απορούν μετά οι εργαζόμενοι γιατί ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ δεν πειράζουν τους μεγαλοσυμβούλους και σιωπούν; 

Στη δε κοπή της πίτας της ΟΤΟΕ, μάθαμε ότι υπήρχαν πιο υψηλοί προσκεκλημένοι! Η ομοσπονδία κάλεσε τους ίδιους τους τραπεζίτες, όπως τον Στουρνάρα και τον κ. Μεγάλου (Διευθύνοντα Σύμβουλο της Πειραιώς), την ημέρα μάλιστα που ανακοίνωσαν στους συναδέλφους επίσημα σενάρια για απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς! 

Οι κλειστές εκδηλώσεις που κάνει το συνδικαλιστικό κίνημα των τραπεζών, αποδεικνύουν τον προσανατολισμό του. Κρατούν μακριά τους εργαζόμενους και γλεντούν μαζί με την εργοδοσία.. Και ύστερα οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των παρατάξεων αυτών προσβάλλονται κιόλας όταν τους αποκαλούμε "εργοδοτικούς". 

Από πλευράς μας, δεν θα σιωπήσουμε ούτε θα κάνουμε τα στραβά μάτια. Παλεύουμε να αποκαλύψουμε στους εργαζόμενους ποιοι είναι τα τσιράκια της εργοδοσίας, και ότι μόνο με το δρόμο του αγώνα και ένα νέο εργατικό κίνημα, ανεξάρτητο από κράτος και εργοδότες, μπορούμε να νικήσουμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια: