Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (Κάλεσμα σε πορεία)

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, κλείνει ακριβώς ένας χρόνος από τη μέρα που τα πεζοδρόμια της οδού Γλάδστωνος γέμισαν από το αίμα του Ζακ Κωστόπουλου. 
Ο 33χρονος ακτιβιστής, που αγωνιζόταν μέσα από την τέχνη και τη δράση του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οροθετικά και ΛΟΑΤΚΙ άτομα, θανατώθηκε βάναυσα στα χέρια των δύο καταστηματαρχών της Κάνιγγος, του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη συνεργού του, αλλά και κάτω από τις μπότες των οργάνων της τάξης, που τον κλοτσούσαν και τον έπνιγαν, ενώ ψυχορραγούσε. 
Κι ενώ το άγριο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου, ένα από τα πιο αποτρόπαια, ρατσιστικά εγκλήματα που συντελέστηκαν σε δημόσια θέα, ντάλα μεσημέρι, στο κέντρο ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, ήταν μια υπόθεση που συγκλόνισε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τη διεθνή κοινότητα, οι διαδικασίες για απόδοση δικαιοσύνης εξακολουθούν να κινούνται με αργούς ρυθμούς. 
Oι κατηγορούμενοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, ένα χρόνο μετά, αρθρώνοντας συχνά προκλητικό , υβριστικό και ρατσιστικό λόγο εις βάρος του νεκρού και του κινήματος αλληλεγγύης. Παρέα με το δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, τους ναζί της εγκληματικής συμμορίας και τους θεσμικούς τους προστάτες προκαλούν τρόμο, ασχημαίνουν την πραγματικότητα και περιορίζουν τον ορίζοντα μας. 
Η πολιτική εξουσία απροκάλυπτα κλείνει το μάτι στην αστυνομική αυθαιρεσία και διογκώνει το μηχανισμό της ατιμωρησίας μέσω της φάμπρικας των ανέξοδων ΕΔΕ, όπως η ΕΔΕ για τη δολοφονία του Ζακ που ακόμα δεν έχει επικυρωθεί χάρη στις χυδαίες μεθοδεύσεις της νομικής εκπροσώπησης των αστυνομικών και με τη συνένοχη ανοχή της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας. Η αστική δικαιοσύνη αποκαλύπτει συχνά πόσο ταξική είναι, μόνο καθαρίστριες ξέρει να φυλακίζει… 
Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να είμαστε αδιάφοροι στην αδικία, χθες ο Ζακ, αύριο κάποιος άλλος από εμάς. 

Καλούμε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στην προσυγκέντρωση στις 2 μ.μ. στην οδό Γλάδστωνος και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: