Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής για την απεργία 02/10/2019

Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας! 

Καμία υποχώρηση! 




Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, 


Συμμετέχουμε μαζικά και μαχητικά στη νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2/10, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ. Mε σημαντικό ποσοστό συμμετοχής στην απεργία της 24/9 και με την περιφρούρηση του κτηρίου της οδού Ομήρου 30 από την κίνησή μας, αλλά και των κτηρίων οδού Θεσσαλονίκης 125 και Λ. Συγγρού 377 από πολλούς συνάδελφους, δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι στη Διοίκηση της ΕΤΕ, την κυβέρνηση και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. 


Διεκδικούμε: 


    • Να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο που προβλέπει ανάπτυξη για το κεφάλαιο και κόλαση για τον κόσμο της εργασίας, όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας (περιγράψαμε αναλυτικά στην προηγούμενη ανακοίνωση) 
    • Καμία ανάμειξη του κράτους στα συνδικάτα, όχι στο φακέλωμα των εργαζόμενων, αποφάσεις με Γενικές Συνελεύσεις. 
    • Να παρθούν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα των 4 μνημονίων, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις εκδοχές. 
    • Μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους. Να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις (συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εκ περιτροπής και μειωμένη απασχόληση κλπ), το σύγχρονο δουλεμπόριο της ενοικιαζόμενης εργασίας. Όλοι οι εργαζόμενοι νέοι και παλιοί με συλλογικές συμβάσεις εργασίας και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. 
    • Αυξήσεις στους μισθούς για όλους. 
    • Μείωση του χρόνου εργασίας, για να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και να χαρούμε τα επιτεύγματα της τεχνολογίας. 
    • Αυξήσεις στις συντάξεις, επαναφορά των δώρων για όλους. Όχι στη νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών που είναι δώρο στους εργοδότες. Επαναφορά των ορίων ηλικίας, όχι σε σύνταξη – επίδομα κηδείας στα 67. Όχι στα επαγγελματικά ταμεία, καμία περικοπή σε κύριες συντάξεις, κάτω τα χέρια από την επικούρηση και τα ταμεία εφάπαξ, καμία ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης. 
      Ρήξη με τον υποταγμένο – ενσωματωμένο συνδικαλισμό των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ σε ΓΣΕΕ-ΟΤΟΕ-ΣΥΕΤΕ, που όχι μόνο δεν αντιδρά αλλά συμφωνεί με κυβερνήσεις και εργοδοσία στην περικοπή των δικαιωμάτων μας για χάρη της «ανάπτυξης»... 


      Όχι σε απεργίες τουφεκιές - Αγώνας διαρκείας για να νικήσουμε – Κλιμάκωση τώρα απέναντι στη νέα κυβέρνηση και τη Διοίκηση Μυλωνά 

      Οι αγώνες στα χέρια των εργαζόμενων, εδώ και τώρα Γενικές Συνελεύσεις που να αποφασίζουν για τα σοβαρά ζητήματα στην ΕΤΕ (κανονισμός εργασίας, απολύσεις ενοικιαζόμενων, ΛΕΠΕΤΕ, κλπ) 

      ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

      ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΧΑΥΤΕΙΑ 11.00

      ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤ/ΜΑ ΠΛ. ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΤΕ ΓΙΑ ΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΤΥΠΕΤ 

      6980925499, 6947724051, 18767, 23218, 83913, 19923, 34507

      Δεν υπάρχουν σχόλια: