Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Ανακοίνωση της Αγ. Συνεργασίας στην ΟΤΟΕ για τις νέες απολύσεις στην Τρ. Πειραιώς



Νέες ομαδικές απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς

με τον μανδύα της «οικειοθελούς αποχώρησης»

 

Εν μέσω πανδημίας και λίγο πριν το κλείσιμο άλλης μιας χρονιάς με «θετικά χρηματοοικονομικά αποτελέσματα» για την Τράπεζα Πειραιώς, όπως πληροφορούμαστε δια στόματος του Διοικητή της Χρήστου Μεγάλου στις 23/11/2020, 32 εργαζόμενοι της PDS (Πειραιώς Direct Services) ενημερώθηκαν ότι είτε θα τους καταγγελθεί η σύμβαση, είτε θα αποχωρήσουν οικειοθελώς με δέλεαρ τη λήψη αποζημίωσης διπλάσιας από αυτήν που προβλέπεται στην περίπτωση απόλυσης.

 

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2000 ως θυγατρική της Πειραιώς ενώ από το 2018 ελέγχεται κατά 50,10% από την ICAP και κατά 49,90% από την τράπεζα. Μετά την απόσχιση του τμήματος διαχείρισης κόκκινων δανείων (RBU) της Πειραιώς και τη συμφωνία με την Intrum απασχολεί 185 εργαζόμενους, σχεδόν τους μισούς σε σχέση με το 2019. Κάποιοι από τους εργαζόμενους που απολύονται, εργάζονται μέχρι και 18 χρόνια στην Τράπεζα, τόσο σε διοικητικές υπηρεσίες όσο και σε καταστήματα.

 

Πίσω και πέρα από τις δαιδαλώδεις διαδρομές του τραπεζικού κεφαλαίου, τους εταιρικούς μετασχηματισμούς της Πειραιώς και των υπόλοιπων τραπεζών, βρίσκεται το ξεζούμισμα, η εκμετάλλευση και τελικά η αντιμετώπιση συναδέλφων μας με πολυετή εμπειρία ως αναλώσιμων. Θέλουν να μας πείσουν ότι είμαστε περιττοί ενώ ξέρουμε ότι η δουλειά βγαίνει με χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες, με τεράστιο προσωπικό κόστος στην υγεία και στον ελεύθερο χρόνο μας.

 

Ήδη το σωματείο των εργαζόμενων της PDS έχει δημοσιοποιήσει την υπόθεση και καμία συνδικαλιστική οργάνωση δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια. Οι ευθύνες της ΟΤΟΕ που αρνείται να εγγράψει εδώ και χρόνια το σωματείο στις γραμμές της είναι παραπάνω από εγκληματικές.

 

Καλούμε τους συναδέλφους να μην δεχτούν μοιρολατρικά τις προθέσεις και τα παζάρια της εργοδοσίας. Θα σταθούμε δίπλα τους σε αγωνιστικές αποφάσεις που μπορούν και πρέπει να πάρουν. Με γενικές συνελεύσεις, να οργανωθούν και να απαντήσουν αγωνιστικά. Χθες ήταν οι 24, μετά οι 140, σήμερα οι 30, η επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους έχει ξεδιπλωθεί, οι απολύσεις των τραπεζουπαλλήλων στην Πειραιώς εντείνονται και αύριο μπορεί να είναι ο καθένας από εμάς. Δεν μπορεί να γίνονται απολύσεις και να μην προκηρύσσεται μια απεργία, έχουν ευθύνη όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία στην Πειραιώς και η ομοσπονδία συνολικά.

 

Η οργανωμένη αγωνιστική απάντηση στις ορέξεις της Τράπεζας Πειραιώς είναι επιβεβλημένη, και στην τράπεζα και στον κλάδο. Η επίθεση στους συναδέλφους της PDS είναι υπόθεση όλων μας.

 

Πάρτε πίσω τις απολύσεις! Καμία άλλη αναμονή, καμία ανακωχή!

Αγώνας τώρα για τα δικαιώματά μας!

 

16/12/2020

http://pantrapezikosxhma.blogspot.com/, τηλ 6947724051

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: