Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Επιστολή συναδέλφων του Data Remediation στους Συλλόγους Εργαζομένων

 22/12/2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ DATA REMEDIATION

 

 

Προς ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ, ΣΕΠΕΤΕ

 

 

ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ, ΑΥΡΙΟ ΕΣΕΙΣ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΛΟΙ

 

 

Προσφάτως, με την Πράξη Διοίκησης 372/14.12.2021, συστάθηκε η νέα Διεύθυνση Επικαιροποίησης και Ενημέρωσης Δεδομένων. Η μετατροπή του έργου Data Remediationσε Διεύθυνση αποτελεί, κατά δήλωση των αρμοδίων του Έργου, ένα βήμα κανονικοποίησης που αίρει την προσωρινότητα της προηγούμενης κατάστασης. Στο μυαλό μας, όμως, η κανονικοποίηση αυτή προξενεί φόβους για μια ανεξέλεγκτη βλαπτική μεταβολή της υπηρεσιακής μας κατάστασης.

 

Γιατί μπορεί κανείς να σκέφτεται το αρνητικό σενάριο;

  1. Η αρχική μετακίνησή μας στο Έργο υπήρξε εξαναγκαστική, με αδιαφανή κριτήρια, εν μέρει τιμωρητική και σε κάθε περίπτωση έγινε δεκτή ως αναίτια απαξίωση ενός σημαντικού ανθρώπινου κεφαλαίου της Τράπεζας. Συνάδελφοι με δεκάδες σεμινάρια, με διοικητική εμπειρία, με υπερδεκαετή υπηρεσία σε θέσεις ευθύνης βρέθηκαν εν μία νυκτί σε ένα καινούργιο περιβάλλον αισθητά κατώτερων απαιτήσεων.
  2. Ο χαρακτήρας των περισσότερων αναληφθέντων έργων είναι αναντίστοιχος της προηγούμενης υπηρεσιακής δραστηριότητας, της κατάρτισης και των δεξιοτήτων των μετακινούμενων σε βαθμό που να αποτελεί έμπρακτο υποβιβασμό.
  3. Η συνολική αίσθηση που επικρατεί στο Έργο χαρακτηρίζεται από έντονη ανασφάλεια. Μόνο μας στήριγμα είναι η μεταξύ μας αίσθηση κοινής μοίρας και η ενδυναμωμένη συναδελφική αλληλεγγύη.
  4. Μια πρώτη, μερική και πρώιμη ενημέρωση για τη στελέχωση της νέας Διεύθυνσης, με βάση το Οργανόγραμμα, δεν παρέχει καμία ασφαλή πρόβλεψη για το μέλλον ενός εκάστου αλλά παρέχει τη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις που να καλύπτουν την προϋπηρεσία και τις προοπτικές όλων.
  5. Εν όψει του Προγράμματος εθελουσίας εξόδου, πλείστοι συνάδελφοι απασχολούμενοι στο Έργο δέχθηκαν τηλεφωνικές κλήσεις στα κινητά τους τηλέφωνα(!) από τις Διευθύνσεις στις οποίες ακόμα υπάγονται διοικητικώς και εκ μέρους συγκεκριμένων Διευθυντών*, με τις οποίες έγινε η εμπιστευτική εκμυστήρευση για την πρόθεση της Διοίκησης να αποσχίσει τη νέα Διεύθυνση.

 

 

------------------------------------------------------------

 

*           Περισσότερα στοιχεία είναι διαθέσιμα για περαιτέρω διερεύνηση της νομιμότητας των αναφερόμενων ενεργειών αναφορικά με την Εγκ. 374/20.12.2021.

           

 

 

 

Με βάση όλα τα παραπάνω εκφράζουμε την ασίγαστη ανησυχία μας αλλά και την αποφασιστικότητά μας να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματά μας όπως αυτά αποτυπώνονται στον Κανονισμό Εργασίας και στην μέχρι σήμερα εταιρική κουλτούρα της Τράπεζας.

 

Σας καλούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μας επισκεφθείτε προκειμένου να λάβουμε έγκυρη ενημέρωση για τις προθέσεις της Διοίκησης αλλά κυρίως

  • για να ορίσουμε τις κόκκινες γραμμές της υπαλληλικής μας κατοχύρωσης,
  • να μεταφέρετε στη Διοίκηση την έντονη διαμαρτυρία μας για τον απειλητικό χαρακτήρα των τηλεφωνικών οχλήσεων,
  • να αναλάβουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την συνολική υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων (υπηρεσιακών, μισθολογικών κλπ)
  • και να μεθοδεύσουμε άμεσα τις κοινές ενέργειές μας εντός του πλαισίου της νομιμότητας και της αξιοπρέπειας.

 

Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας.

 

 

 

Οι εργαζόμενοι στο Data Remediation

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: