Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Κάλεσμα στην έκτακτη συγκέντρωση Πέμπτη 24/8 στο Σύνταγμα για πυρκαγιές και φασιστικό πογκρόμ

Καλούμε κι εμείς στην αυριανή συγκέντρωση στις 7 στο Σύνταγμα, ενάντια στη φασιστική και ισοπεδωτική πολιτική και πρακτική της κυβέρνησης ΝΔ και των υποστηρικτών των ταγμάτων ΝΑΖΙ.

Δεν μπορούμε να μην ανατριχιάζουμε από τις εικόνες της φωτιάς που καίνε σε όλη την Ελλάδα δάση, σπίτια και ανθρώπους. 

Οι δεκάδες μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς είναι ένα ακόμα ρατσιστικό έγκλημα της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και η μαζική δολοφονία 650 προσφύγων στην Πύλο. 

Οι κατατρεγμένοι της γης που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια, βρίσκονται νεκροί και αντιμετωπίζουν τη χλεύη και το κυνήγι της αστυνομίας και των φασιστικών ομάδων. Βουλευτές της Ελληνικής Λύσης εξαπολύουν στον Έβρο ρατσιστικά κηρύγματα μίσους, που βρίσκουν δυστυχώς πρόσφορο έδαφος όπως στο περιστατικό με τον σερίφη που δεν δίστασε να μεταδίδει ζωντανά στα κοινωνικά δίκτυα την απαγωγή φτωχών μεταναστών. 

Έχει καεί η μισή Ελλάδα: Ρόδος, Εύβοια, Έβρος, Δυτική και Ανατολική Αττική, Πάρνηθα, Βοιωτία, ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Γιατί το κράτος δεν δίνει χρήματα για πρόληψη, δασοπροστασία και πυροπροστασία, έχει χιλιάδες συμβασιούχους πυροσβέστες που συχνά λείπουν, αντίθετα έχει τη λογική της εκκένωσης και ερήμωσης αντί να σταματήσει τη φωτιά, αποχαρακτηρίζει δάση και δίνει πράσινο φως σε εταιρείες για επενδύσεις σε κατασκευές, τουρισμό και ενέργεια βλ. ανεμογεννήτριες.

Αυτές οι προτεραιότητες της κυβέρνησης που πριμοδοτεί την ακροδεξιά και τους φασίστες, που αφήνει χωρίς προστασία από τις πυρκαγιές τα δάση και χιλιάδες κόσμο την ώρα που σπαταλάει δισεκατομμύρια για Ραφάλ, φρεγάτες, φράχτες στο Έβρο και για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
 
Ξεσηκωνόμαστε για να τσακίσουμε την κυβέρνηση του ρατσισμού, της πολεμοκαπηλείας και της καταστροφής. Ξεσηκωνόμαστε για το δικαίωμα στη ζωή
 
Καλούμε εργατικά σωματεία και εργατικές συλλογικότητες  να συμμετέχουν σε μια μεγάλη παλλαϊκή διαδήλωση. Μόνο ο λαός σώζει το λαό.
 
ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΠΕΜΠΤΗ 24.08, 7.00 μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: