Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Απεργία στις 21 Σεπτέμβρη ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα Γεωργιάδη - Όλοι και όλες στους δρόμους!


Η ΝΔ καταθέτει την Πέμπτη 21/9 στη βουλή το νομοσχέδιο - έκτρωμα του Υπουργείου Εργασίας για να ψηφιστεί άμεσα! Για ένα ακόμη βήμα προς τον εργασιακό μεσαίωνα. Για να αυξηθεί σφόδρα η εργατική εκμετάλλευση, να χάσουμε εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα εδώ και πολλά χρόνια.  
 
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συντριπτικά απορρίπτουν και το νομοσχέδιο και την κυβέρνηση , που εφαρμόζει τις οδηγίες της ΕΕ και δουλεύει για τον ΣΕΒ και τους Τραπεζίτες!
 
Απεργία κηρύχτηκε από την ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, δεκάδες εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία. 
 
ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ συνεχίζουν την απεργοσπαστική πρακτική τους, αρνούνται να κηρύξουν απεργία για να βγουν στο δρόμο οι εργαζόμενοι, βάζουν πλάτη στα σχέδια του Μητσοτάκη, παρά τη κατακραυγή της κοινωνίας για τη διάλυση των πάντων. 
ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ δικαιολογούν το ρόλο τους ως κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, έχουν γίνει οι καλύτεροι υποστηρικτές της ΝΔ και των αφεντικών.

Σίγουρα μια απεργία για την τιμή των όπλων δεν μπορεί να βάλει φρένο στη λαίλαπα που ζουν οι εργαζόμενοι. Απαιτείται προφανώς ένας μεγάλος αγώνας διαρκείας, ταξική και ριζική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, με τους εργατοπατέρες συνδικαλιστές δεν έχουμε καμία τύχη, μόνο ήττες θα μετράμε. 
 
Μόνο ένα κίνημα βάσης, συνελεύσεων και εργατικής δημοκρατίας, με σημαία τις εργατικές ανάγκες και συμφέροντα μπορεί να γίνει πραγματική εργατική αντιπολίτευση και αντίπαλος του κεφαλαίου και όσων το υπηρετούν. 
Δεν θα μας έχουν όμως και συνένοχους στο φόνο. 

Απεργούμε όπου μας καλύπτουν τα εργατικά κέντρα, η εργατική αξιοπρέπεια είναι πάνω από τα κέρδη τους! 
Όλοι και όλες στους δρόμους! Εργατικό κίνημα νίκης και ανατροπής εδώ και τώρα! 
 
Όλοι - όλες στην ταξική συγκέντρωση 11.00 Προπύλαια και σε όλες τις πόλεις όπου έχει απεργιακή συγκέντρωση
 
Εργατικά Κέντρα που έχουν ήδη λάβει απόφαση για απεργία 21/9 ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο: Αθήνας, Θήβας, Πάτρας, Λαυρίου – Ανατ. Αττικής, Λάρισας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Αρτας, ΒΣ Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λευκάδας, Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», Σάμου, Λέσβου, Ζακύνθου, Λαμίας, Αμαλιάδας, Κέρκυρας, Φωκίδας
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: