Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Ανακοίνωση για Data Remediation

 


Οι εργαζόμενοι δεν είναι νομάδες!

Όχι στον «διωγμό» δεκάδων εργαζόμενων στην ΕΤΕ!

 

Το σχέδιο εξόντωσης της Διοίκησης της ΕΤΕ για κάποιους συναδέλφους συνεχίζεται. Αναφερόμαστε στους συναδέλφους του Data Remediation στην Αττική, στους οποίους ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες ότι θα τους μετακινήσουν άμεσα από τα 3 κτίρια στην άλλη άκρη της Αττικής, στην παραλιακή!

Τον Ιούλιο ενημερώθηκαν συγκεκριμένα οι συνάδελφοι που υπηρετούν στη μονάδα της πλατείας Βάθης, της Βαρυμπόμπης, της Λ Συγγρού και του Πειραιά (κοντά στο εργοστάσιο Κεράνη) ότι θα μεταφερθούν το φθινόπωρο στο κτίριο που βρίσκεται Θησέως και Ποσειδώνος. Ήδη οι συνάδελφοι της Βαρυμπόμπης μετακινήθηκαν στην άλλη άκρη της Αθήνας μέσα στον Αύγουστο, «στα μουλωχτά».

Και ξαφνικά, Τετάρτη απόγευμα (!), παραμονή της απεργίας, κι άρα Παρασκευή πρωί ήρθε «ραβασάκι» στους περισσότερους συναδέλφους στο κτίριο Βάθης ότι Δευτέρα παρουσιάζονται στο Θησέως!

Δεκάδες συνάδελφοι μεταφέρονται, με τη δικαιολογία δήθεν ότι είναι καλό να βρίσκονται σε ενιαίο κτίριο. Κάποιοι μάλιστα που είχαν μετακινηθεί τα τελευταία 3 χρόνια στη Βαρυμπόμπη, επειδή έμεναν βόρεια προάστια, βρέθηκαν ξαφνικά στη Θησέως, δηλαδή πραγματικά από το ένα άκρο της Αττικής στο άλλο.

Η Διοίκηση σε παρέμβασή μας είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο κτίριο να μετατεθούν οι συνάδελφοι στο κέντρο της Αθήνας, ούτε καν στο ισόγειο στην Αιόλου όπου υπάρχουν τόσα κενά δωμάτια και είναι σαν άδειο κουφάρι.

Τελικά όμως, ούτε τα κτίρια αδειάζουν, αφού μένουν πίσω συνάδελφοι στο Βάθης αλλά και στον Πειραιά, ούτε όλη η διεύθυνση μεταστεγάζεται δήθεν σε ένα κτίριο. Μας δουλεύουν κανονικά, και στοχοποιούνται συνάδελφοι. Μεταθέτουν  ξαφνικά μέχρι και μητέρα μικρών παιδιών που χρειάζονται ειδική φροντίδα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η μονάδα αυτή είχε δημιουργηθεί βίαια και ξαφνικά τα Χριστούγεννα του 2020. Σαν τάγμα ανεπιθύμητων, μετέθεταν εκεί συναδέλφους που τους προτάθηκε η εθελούσια και αρνήθηκαν γιατί φυσικά είχαν πολλά χρόνια ακόμα για συνταξιοδότηση. 

Μεταφέρθηκαν εκεί διάφορα κύματα συναδέλφων αυτή την 3ετία, συχνά όταν εξαγγέλλονταν εθελούσια προγράμματα, από διαφορετικές υπηρεσίες και καταστήματα, με κοινό παρονομαστή ότι η Τράπεζα προσπαθούσε να τους εκδιώξει: πχ λόγω ηλικίας (πάνω από 50), λόγω θέσης (ταμίες, να αδειάσουν καταστήματα), για να τοποθετηθούν ειδικοί συνεργάτες στη θέση τους σε διευθύνσεις κλπ.

Μέχρι και συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας μετατέθηκαν, με την Τράπεζα να δείχνει το πλέον αντικοινωνικό της πρόσωπο. Και σήμερα, μεταθέτουν  ξαφνικά μέχρι και μητέρα μικρών παιδιών που χρειάζονται ειδική φροντίδα.

Πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες είχαν σημαντική βλαπτική μεταβολή, στο μισθό και τη θέση τους. Αργότερα, δημιουργήθηκε αντίστοιχο τμήμα και στη Θεσσαλονίκη, για τις ανάγκες διάφορων έργων, ενώ συχνά τους ανέθεταν έργο που έκανε η 038.

Και παλιότερα είχαμε καταγγείλει ότι η Τράπεζα ξαφνικά μετέθετε συναδέλφους από το ένα κτίριο στο άλλο, λες και είναι μπαλάκι, προφανώς για να τους ταλαιπωρήσουν.

Σε κάθε εθελούσια, τους καλούσαν στο τηλέφωνο πάνω από μια φορά δήθεν να τους ενημερώσουν για το πρόγραμμα και ότι λαμβάνουν και μπόνους κάποιες φορές.

Οι συνάδελφοι αντέδρασαν τον Ιούνιο από το κτίριο της Βάθης και η ΕΑΚ ζήτησε επίσημα με επιστολή την παρέμβαση του ΣΥΕΤΕ. Όμως, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ  που κλασικά θα έδιναν μάχη, τώρα τον Σεπτέμβρη λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Μάλιστα, τέλη Ιουλίου, έδιωξαν κακήν κακώς τους λίγους συναδέλφους που ήρθαν στη συνεδρίαση του Συλλόγου να θέσουν το θέμα, προφανώς γιατί από τότε είχαν συναινέσει στη βούληση της Τράπεζας.

Μπράβο στο Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ για τη νέα επιτυχία, κάθε φορά ξεπερνούν τους εαυτούς τους.  Όλο και περισσότεροι συνάδελφοι βλέπουν ότι ΔΗΣΥΕ- ΔΑΚΕ,  και οι άλλοι σύλλογοι όπου πάλι είναι οι ίδιες παρατάξεις, βολεύουν πολύ λίγους και πουλάνε την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων.

Οι ίδιοι όμως έχουν προαγωγές και κλιμάκια όντας χρόνια αποσπασμένοι συνδικαλιστές… Οι υπηρεσίες τους στη Διοίκηση ανταμείβονται αναλόγως.

Δηλώνουμε προς τη Διοίκηση και τον επικεφαλής της διεύθυνσης ότι οι συνάδελφοι δεν είναι τεμπέληδες και δεν θα δεχθούμε τον εκβιασμό να φύγουν από την Τράπεζα.

Δεν θα σωπάσουμε στα σχέδια μαζικών διωγμών των συναδέλφων!

Απαιτούμε να υπάρχει χώρος στο κέντρο της Αθήνας για να στεγαστεί η διεύθυνση, όχι στις συνεχείς μετακινήσεις από άκρο σε άκρο της Αττικής.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

 Όλοι καταλαβαίνουν ότι χρειαζόμαστε επειγόντως ένα αγωνιστικό σωματείο, να αντιδράσει απέναντι στα σχέδια της Διοίκησης και να οργανώσει των αγώνα μας.

Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση του ΣΥΕΤΕ τον Νοέμβρη, είναι η ευκαιρία να καταψηφιστούν τα πεπραγμένα και να ανοίξει ο δρόμος για άλλο Σύλλογο.

 

25/09/2023

protasiprooptikis.blogspot.com, e-mail:protasiprooptikis@gmail.com

6980925499, 6947724051, 6498423218

Δεν υπάρχουν σχόλια: