Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Ανακοίνωση σχετικά με την έξωση στου Ζωγράφου για χρέος στην Εθνική Τράπεζα

 

AΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

 

 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΤΕ
 

Την Τετάρτη 24/1  στις 6.30 το πρωί επιστρατεύτηκαν διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις για να κάνουν έξωση της Ιωάννας Κολοβού και του γιού της από το μοναδικό τους σπίτι στου Ζωγράφου. Σε μια επίδειξη υπερβάλλουσας βίας απέκλεισαν την περιοχή, δεν άφηναν να περάσουν ούτε οι πεζοί, έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της, έφεραν φορτηγό για να αδειάσουν τα πράγματά της οικογένειας από το σπίτι και στο τέλος συνέλαβαν την Ιωάννα Κολοβού και το γιό της για αντίσταση και τους οδήγησαν αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου.

Έχει σημασία για μας, τους συνταξιούχους της ΕΤΕ, που ξέρουμε τι συμβαίνει με την τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών, αλλά και τις χαριστικές ρυθμίσεις ή και διαγραφές χρεών σε μεγαλοοφειλέτες, ότι η έξωση έγινε για χρέος από πιστωτική κάρτα της Εθνικής Τράπεζας ύψους 10.000-15.000 € που δημιουργήθηκε την περίοδο 2000-2011, επιβαρύνθηκε με υπερβολικούς τόκους και για το οποίο της προτάθηκε να υπογράψει σύμβαση «όλα σε ένα νοικοκυρεμένα» για τη ρύθμιση του χρέους. Η Ιωάννα Κολοβού βρέθηκε σε αδυναμία να αποπληρώνει τη κάρτα και μετά τη ρύθμιση του χρέους που είχε φτάσει στα ύψη με τα πανωτόκια, λόγω του θανάτου του συζύγου της και ασθένειας στην οικογένεια. Παρά το ότι ήταν σε γνώση της Εθνικής αυτό το πρόβλημα και υπήρξε διαβεβαίωση ότι θα βρεθεί λύση, ανάλγητα η Εθνική προχώρησε, ενώ δεν τήρησε και όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, σε πλειστηριασμό και στη συνέχεια στην έξωση.  

Το βασικότερο ζήτημα είναι ότι το διαμέρισμα που έβγαλε σε πλειστηριασμό η Εθνική Τράπεζα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ της, η οποία δυστυχώς, δεν προστατεύεται εδώ και χρόνια νομικά και έχει αφεθεί έρμαιη, από όλες διαχρονικά τις μνημονιακές κυβερνήσεις, στις ορέξεις των τραπεζών και του κάθε αρπακτικού (fund).

Το ίδιο πρωί αλληλέγγυοι συγκεντρωθήκαμε στο Α.Τ. και απαιτήσαμε την απελευθέρωσή τους με συνθήματα από τους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους,   ανάμεσά τους και φοιτητές-φοιτήτριες από τις κατειλημμένες σχολές και  κατοίκους από τη γειτονιά.

Μετά από 5 ώρες κράτηση στο Α.Τ. η αστυνομία προχώρησε, ρίχνοντας χημικά στους συγκεντρωμένους, στην προσαγωγή της Ιωάννας Κολοβού και του γιού της στην Ευελπίδων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στου Ζωγράφου και πορεία στους δρόμους της περιοχής.

Τράπεζες, κυβέρνηση της Ν.Δ., αστυνομία με όπλο και τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την ποινικοποίηση της παρεμπόδισής τους από το ΣΥΡΙΖΑ ξεδιπλώνουν τις επιχειρήσεις εξώσεων και τρομοκρατούν όσους αντιστέκονται, για να υποστηρίξουν τις τράπεζες, τα funds και τους servicers που αρπάζουν τη λαϊκή κατοικία για να κερδοσκοπούν.
Καταγγέλλουμε την τοκογλυφική και ανάλγητη πολιτική τραπεζών, κυβερνήσεων και την αστυνομική καταστολή.

Οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ και ειδικά όσοι έχουν δάνεια σε καθυστέρηση ή σε ρύθμιση γνωρίζουν από πρώτο χέρι την ανάλγητη πολιτική της τράπεζας, που ενώ είναι αυτή που έκοψε το ΛΕΠΕΤΕ κατακρεουργώντας το εισόδημά μας, οι ρυθμίσεις που προτείνει είναι εξοντωτικές και έχει ήδη προχωρήσει σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας συναδέλφων συνταξιούχων.

Συντασσόμαστε με το κίνημα κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και απαιτούμε μαζί τους : Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Κανένας μόνος του απέναντι στα αρπακτικά του κεφαλαίου και την κυβέρνηση. Μόνο ο αγωνιζόμενος λαός σώζει το λαό.

Προστασία των λαϊκών νοικοκυριών που εξαιτίας των 13 χρόνων μνημονιακής λιτότητας και της ακραίας ακρίβειας και κερδοσκοπίας αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους. Κούρεμα όλων των δανείων των λαϊκών νοικοκυριών ανάλογη με την περικοπή του εισοδήματος του δανειολήπτη. Καμία κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, καμιά έξωση λαϊκού νοικοκυριού. Νομοθετική προστασία με ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών. Διαγραφή όλων των χρεών όσων έχουν καταβάλει ποσά που αντιστοιχούν στο αρχικό κεφάλαιο. Χαμηλά σταθερά επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια για όλους. Να πάψει η δράση των funds, των servicers και η αρπαγή της κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών. Η στέγαση είναι δικαίωμα.                                                                            

AΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

Ιστολόγιο : syntsyntete.blogspot.com       email : syntsyntete@gmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: