Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Αίτημα προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ για ενημέρωση για τη συζήτηση για την αλλαγή του κανονισμού εργασίας

Προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ

Καλησπέρα και καλή χρονιά συνάδελφοι και συναδέλφισσες.

 

Όπως σας καταθέσαμε και στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ στις 14/12/2023, θεωρούμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την απόκρυψη των κειμένων που ανταλλάσσει ο Σύλλογος με τη Διοίκηση για το πολύ σοβαρό ζήτημα της αλλαγής του κανονισμού εργασίας. 

Ο Σύλλογος έχει στείλει αντιπροτάσεις στη Διοίκηση , τις οποίες δεν έχουμε δει τα μέλη του ΔΣ και όλες οι παρατάξεις.

Η Τράπεζα έχει στείλει νέες προτεινόμενες αλλαγές σε άρθρα, τις οποίες επίσης δεν μας έχετε κοινοποιήσει.

Ζητήσαμε τα κείμενα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση και η απάντηση του Προέδρου του ΣΥΕΤΕ ήταν ότι θα ενημερωθούμε όταν συμφωνήσει το Προεδρείο!

Έχουν γίνει συναντήσεις με τη Διοίκηση, είτε μεταξύ του Προεδρείου είτε μεταξύ του Προέδρου και του Γραμματέα, και δεν έχουμε καμία ενημέρωση απολύτως.

Δεν είναι δυνατόν να γίνει συζήτηση ερήμην του ΔΣ και όλων των παρατάξεων, δεν νομιμοποιείται το Προεδρείο να το χειρίζεται κρυφά από τις παρατάξεις και κυρίως τους συναδέλφους.

Η αλλαγή του κανονισμού εργασίας δεν είναι θέμα που σηκώνει κρυφά παζάρια και αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Είστε υποχρεωμένοι να μας ενημερώνετε πλήρως, διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να το καταγγείλουμε στους συναδέλφους.

Αναμένουμε άμεσα να μας δείξετε όλα τα κείμενα και να μας παρέσχετε πλήρη ενημέρωση, αφού θεσμικά δεν μπορεί να αποκλείετε την 4η παράταξη στις τελευταίες εκλογές και να μην μας ενημερώνετε ούτε ως μέλη του ΔΣ.

 

Για την Πρόταση Προοπτικής

 

09/01/2024

 

Μαρία Ξιφαρά

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: