Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Πρόταση ενεργοποίησης απεργιακού ταμείου


ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Προς ΔΣ ΣΥΕΤΕ
Αθήνα, 26-1-2017

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ο λογαριασμός αλληλεγγύης (απεργιακό ταμείο) του ΣΥΕΤΕ ενεργοποιήθηκε τελευταία φορά τον Γενάρη του 2014, ενισχύοντας τους συναδέλφους για αρκετές απεργίες που είχαν πραγματοποιηθεί έως και τον Ιούλιο του 2013.

Τα τελευταία 3 χρόνια, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως και το Δεκέμβρη του 2016, έχουν προκηρυχθεί οκτώ (8) 24ωρες πανελλαδικές απεργίες (ΓΣΕΕ,ΟΤΟΕ), μια επιπλέον 24ωρη στη Θεσσαλονίκη από το ΣΥΕΤΕ, και μια 4ωρη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ. Επίσης, αρκετοί συνάδελφοι μέλη του Συλλόγου από το κτίριο του Γέρακα συμμετείχαν και στις απεργίες που προκήρυξε ο Σύλλογος εργαζομένων πρ. Εθνοντάτα για το ζήτημα του εξειδικευμένου προσωπικού, τους τελευταίους μήνες του 2016.

Επανερχόμαστε στην πρόταση που είχαμε θέσει στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ, για άμεση ενεργοποίηση του απεργιακού ταμείου, δεδομένου ότι υπάρχει ανάγκη να στηριχτούν οι συνάδελφοι μπροστά στους νέους απεργιακούς αγώνες και τις σοβαρές μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Άλλωστε, εκτός των άλλων, το 2016 υπήρχε ικανοποιητικό πλεόνασμα από την ειδική εισφορά που καταβάλλουν τα μέλη του Συλλόγου υπέρ του απεργιακού ταμείου, κι άρα είναι δίκαιο και εφικτό να επιστραφεί στους συναδέλφους κομμάτι της οικονομικής εισφοράς.

Καλούμε το ΔΣ στην προσεχή συνεδρίασή του (26-27/1), όπου μεταξύ άλλων έχει τεθεί ως θέμα συζήτησης και το ζήτημα των οικονομικών του Συλλόγου, να λάβει απόφαση για την άμεση οικονομική ενίσχυση των συναδέλφων για τη συμμετοχή στους απεργιακούς αγώνες, ώστε να προετοιμαστούμε και για την αναγκαία μελλοντική δράση.

Για την Πρόταση Προοπτικής

Ξιφαρά Μαρία
Πανδή Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: