Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας της Εθνικής Ασφαλιστικής

-->

Οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής από τον όμιλο της ΕΤΕ. Μετά από δύο 24ωρες απεργίες τον προηγούμενο μήνα, με διαδηλώσεις στο κτίριο της ΕΤΕ και το Υπουργείο Εργασίας, την εβδομάδα που μας πέρασε είχαν 48ωρη απεργία με μαζική συμμετοχή και πορεία στο κτίριο της Αντιπροσωπείας της ΕΕ, αλλά κι απεργιακή συναυλία.

Στη μαζική Γενική Συνέλευση της Πέμπτης, με συμμετοχή 400 εργαζόμενων, αποφασίστηκε νέα 4ήμερη απεργία από Τρίτη 28/3 έως και Παρασκευή 31/3 με καθημερινές απεργιακές περιφρουρήσεις στο Μέγαρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις καθημερινά.

Οι 900 εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και οι 200 ενοικιαζόμενοι μέσω ICAP, είναι σίγουρο ότι σε ενδεχόμενη πώληση κινδυνεύουν με μείωση των θέσεων εργασίας και των μισθών τους, καθώς ο επίδοξος αγοραστής θα θελήσει να αγοράσει μια εταιρεία με λιγότερους εργαζόμενους και χειρότερες εργασιακές σχέσεις ώστε να έχει ακόμη μεγαλύτερο κέρδος.

Το πρόβλημα επομένως δεν είναι ο “αφελληνισμός” του ελληνικού ασφαλιστικού κλάδου ή η πώληση μιας ελληνικής κερδοφόρας επιχείρησης, όπως λένε ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, αλλά και συνδικαλιστικές δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί είτε Έλληνας είτε Κινέζος είτε Αμερικάνος βρίσκεται πίσω από την εκάστοτε διοίκηση το ίδιο αντιμετωπίζει και τους εργαζόμενους και τους πελάτες. Την είδαμε και την “ελληνική” Εθνική Ασφαλιστική πώς αντιμετωπίζει χρόνια τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενούς της, τους είδαμε και τους Έλληνες τραπεζίτες (Σάλλα, Λαυρεντιάδη, Κωστόπουλο, Αράπογλου κλπ). Μήπως δεν θυμόμαστε την περίπτωση ΑΣΠΙΣ;

 Αποδεικνύεται ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΤΕ, που συμφώνησαν στο 3ο μνημόνιο κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Τρόικα ανακεφαλαιοποιώντας τον όμιλο όπως και τις άλλες τράπεζες με τα λεφτά του ελληνικού δημοσίου, περνάει μέσα από την ισοπέδωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Οι αυταπάτες που καλλιεργούσαν όσοι έλεγαν ότι η “καλή” κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη ενάντια στους κακούς δανειστές και χρειάζεται τη στήριξή μας για να καταφέρει διάφορα, διαλύονται και στην περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής και όλοι καταλαβαίνουν για ποιον δουλεύουν Τσίπρας – Τσακαλώτος και Σία.. Η ακύρωση της πώλησης, η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και η ένταξη των ενοικιαζόμενων στο τακτικό προσωπικό, αποδείχθηκε και εδώ ότι δεν θα επιτευχθούν με διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με τους δανειστές, αλλά με αγώνα και σύγκρουση, συνδέονται άμεσα με την αναγκαία ρήξη με ΕΕ-Ευρωζώνη που επιβάλλουν τις ισοπεδωτικές για τα εργασιακά μας δικαιώματα ρυθμίσεις και τις συγκεκριμένες στρατηγικές για το τραπεζικό σύστημα, ενώ μόνος εναλλακτικός δρόμος εμφανίζεται το πέρασμα των τραπεζών και των θυγατρικών τους υπό δημόσια ιδιοκτησία και η λειτουργία τους με κοινωνικό έλεγχο. 

Είμαστε δίπλα στους εργαζομένους της Εθνικής Ασφαλιστικής, πολύ περισσότερο όταν με κάποιους στα καταστήματα της επαρχίας εργαζόμαστε πραγματικά δίπλα δίπλα. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις διαδηλώσεις, σε αγωνιστικές αποφάσεις στις Γενικές Συνελεύσεις και δυναμική κλιμάκωση του αγώνα. Καλούμε τους εργαζόμενους στην Εθνική σε έμπρακτη αλληλεγγύη, και στην επαρχία και στην Αθήνα (με παράσταση έξω από το κτίριο του Μεγάρου Ασφαλιστικής – εκεί όπου γίνονται και τα σεμινάρια για τους συναδέλφους της Αθήνας). Είναι ανάγκη να συντονιστούμε με τους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας, με αγωνιστική κινητοποίηση κι από πλευράς μας που ακόμη δεν έχει προκηρύξει ο ΣΥΕΤΕ, και με εκατοντάδες εργαζόμενους άλλων κλάδων που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα.
28-03-2017

 6980925499, 6936548328, 6946465296, 6948788704, 19923, 74306, 79836, 83908

Δεν υπάρχουν σχόλια: