Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων για το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Αργοσαρωνικό

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7/10

 ΣΤΙΣ 11.00πμ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


 Το ναυάγιο του Δεξαμενόπλοιου “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ” στις 10/9/17 εξελίχθηκε σε οικολογική καταστροφή απροσδιόριστων διαστάσεων για τον κόλπο του Αργοσαρωνικού και συνολικά για το παράκτιο μέτωπο της Αττικής των 5 εκατομμυρίων κατοίκων με δραματικές άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες στη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα αλλά και τη ζωή που τρέφεται από αυτήν.

Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων την επόμενη μέρα, ότι δήθεν η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, η ρύπανση των υδάτων επεκτάθηκε από τη Σαλαμίνα στη Φρεαττύδα και την Πειραϊκή, ενώ οι κηλίδες είναι πλέον εμφανείς στις παραλίες της Αττικής, από τον Άγιο Κοσμά και το Ελληνικό έως και την Ανάβυσσο.

Όλοι οι οικονομικά εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι κάτοικοι της Αττικής χάνουν μια βασική διέξοδό τους στη θάλασσα και πολλοί εργαζόμενοι το βιοπορισμό τους. Η οικολογική καταστροφή στην πιο πολυσύχναστη θάλασσα της Ελλάδας είναι τεράστια και δεν αφορά μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον του τόπου. Αυτό συμβαίνει 10 χρόνια μετά τις δολοφονικές φωτιές του 2007, λίγο μετά την καταστροφή του δάσους στον Κάλαμο και ενώ το έγκλημα με τη συνέχιση της λειτουργίας της "μοναδικής επίσημης" χωματερής στην Αττική, του ΧΥΤΑ στη Φυλή, συνεχίζεται αμείωτο. 

Αυτό που βλέπουμε να συντελείται στον Σαρωνικό δεν είναι ατύχημα. Δεν είναι η κακιά ώρα. Είναι εκ προμελέτης έγκλημα με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο. Αφορά, τις ζωές όλων μας. Υπογραμμίζει πως η “ανάπτυξή” τους δεν είναι τίποτε άλλο από τη συνεχή εκμετάλλευση και την καταστροφή στο όνομα του κέρδους!

Αυτή η καταστροφή δεν είναι το μόνο πλήγμα στο περιβάλλον το τελευταίο διάστημα. Το καλοκαίρι ζήσαμε τη νέα πυρκαγιά στην Αττική και τις καταστροφικές φωτιές σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όλα αυτά είναι στιγμιότυπα από το προσεχές μέλλον. Μιας κατάστασης που είναι αποτέλεσμα της ασύδοτης δράσης των εφοπλιστών και των οικονομικών συμφερόντων που λεηλατούν το περιβάλλον για το κέρδος.

 Για όλους εμάς που είμαστε απέναντι στα σχέδιά τους, ο ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στη δολοφονική πολιτική κεφαλαίου, Ε.Ε., Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ κυβερνήσεων είναι μονόδρομος

Για αυτό απαιτούμε:

•   Πραγματικό καθαρισμό από την πετρελαιοκηλίδα και την πλήρη απορρύπανση και αποκατάσταση των ακτών και της θάλασσας.

·                     Απομάκρυνση των βαριών βιομηχανιών, διυλιστηρίων, εταιριών ανακύκλωσης που έχουν εγκατασταθεί και επιβαρύνουν επί δεκαετίες το περιβάλλον της περιοχής, του Σαρωνικού και του λεκανοπεδίου. Απόδοση ευθυνών και τιμωρία των υπεύθυνων. Να πληρώσει το εφοπλιστικό κεφάλαιο για όλες τις ζημιές που έχουν προκληθεί και θα προκληθούν στη συνέχεια!

·      Συγκρότηση δημόσιας υπηρεσίας απορρύπανσης για την αντιμετώπιση των θαλάσσιων ρυπάνσεων, των έκτακτων περιστατικών, των πετρελαιοκηλίδων.

·      Αύξηση των μέτρων ασφαλείας, έλεγχοι και κονδύλια, για την προστασία του περιβάλλοντος από κάθε είδους ρυπογόνες και επικίνδυνες δραστηριότητες.

·      Αυστηροί έλεγχοι για την ασφάλεια και την αξιοπλοΐα των πλοίων από το δημόσιο, χωρίς εμπλοκή ιδιωτικών εταιρειών και εφοπλιστών, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.

·      Άμεσος έλεγχος της αλιείας στο Σαρωνικό.

·      Άμεση κατάργηση όλων των μνημονιακών και καταστροφικών νόμων για το περιβάλλον.

·         Ανθρώπινες συνθήκες ζωής, πράσινο, καθαρό αέρα, ελεύθερες παραλίες, ενάντια στην ασύδοτη επιχειρηματική δράση που καταστρέφει ανθρώπινες ζωές και φυσικό περιβάλλον

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7/10

 ΣΤΙΣ 11.00πμ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: