Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Επίσκεψη Πρότασης Προοπτικής στο Λαύριο

-->
Την Κυριακή 01/10/2017 μέλη της Πρότασης Προοπτικής επισκεφτήκαμε το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Αλλοδαπών Λαυρίου για να παραδώσουμε τα είδη (φάρμακα, τρόφιμα) που συλλέχθηκαν μετά την ανταπόκριση στην πρόσκληση της κίνησής μας από 27/9. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όσους ανταποκρίθηκαν σε αυτήν και επέδειξαν αλληλεγγύη στους μετανάστες που βιώνουν το πιο βάρβαρο πρόσωπο του συστήματος, υποχρεωμένοι να ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, σχεδόν σε συνθήκες κράτησης, χωρίς τη δυνατότητα να προχωρήσουν με τη ζωή τους. Η κίνησή μας συνέδραμε από το ταμείο της με συμβολικό ποσό για αγορά τροφίμων, φαρμάκων κλπ. Απευθύνουμε έκκληση στις άλλες παρατάξεις, στο ΣΥΕΤΕ και τους άλλους Συλλόγους να συνδράμουν, έστω και τώρα, ως ένδειξη ταξικής αλληλεγγύης, κατά το παράδειγμα αρκετών άλλων σωματείων.
          Στην επίσκεψή μας στον καταυλισμό με τα container διαπιστώσαμε σειρά από προβλήματα που θα έπρεπε να είναι λυμένα: απουσία κουφωμάτων, έλλειψη κλιματισμού, θέματα που αντιμετωπίζονται όπως όπως από τις οικογένειες που μένουν εκεί. Ο καταυλισμός είναι γεμάτος με μικρά παιδιά που, όπως κι οι ενήλικες, κυκλοφορούν ντυμένα ακόμα στα καλοκαιρινά, εκτεθειμένοι στο κρύο και τη βροχή. Η πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση είναι προβληματική και επιτείνει το αίσθημα  απομόνωσης από την υπόλοιπη κοινωνία. Παρόλες τις δυσκολίες όμως οι άνθρωποι αυτοί χαμογελούσαν και δεν τους πτόησε το εμπόδιο της γλώσσας για να μας δείξουν τη φιλοξενία τους.
         Από την επίσκεψη αυτή λοιπόν σας μεταφέρουμε, εκτός από τις θερμές τους ευχαριστίες, και  πληροφορίες για τις τρέχουσες και επιτακτικές ανάγκες τους σε ηλεκτρικές μικροσυσκευές, όπως μάτια κουζίνας και αερόθερμα (αλλά και μικρά ψυγεία και κουζινάκια), ενώ λόγω αλλαγής καιρού και σε ρουχισμό. Δεδομένου ότι ως Πρόταση Προοπτικής θα κρατήσουμε επαφή με τον προσφυγικό οικισμό του Λαυρίου, παρακαλούμε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα ή/και το mail μας εφόσον μπορείτε να διαθέσετε οποιοδήποτε από τα αντίστοιχα είδη.

 6980925499, 6936548328, 6946465296, 6948788704, 19923, 74306, 79836, 83908

Δεν υπάρχουν σχόλια: