Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Έκτακτη ενημέρωση για την πρόταση της Τράπεζας για αλλαγή του κανονισμού αξιολόγησης



21-1-2020

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σύντομα για τα εξής:

Η τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ έγινε το Νοέμβριο. Συστήθηκε επιτροπή για τον κανονισμό αξιολόγησης και τις αλλαγές που θέλει να κάνει η Διοίκηση, όπου αποφασίστηκε πλειοψηφικά να συμμετέχουν μόνο οι 4 παρατάξεις του Προεδρείου, και επομένως η Πρόταση Προοπτικής είναι η μόνη που έχει αποκλειστεί από τη διαδικασία και τις συναντήσεις.

Ενημερωθήκαμε μόλις χθες ότι έγινε νέα συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα, όπου πήγαν μόνο ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συλλόγου. Η Διοίκηση έδωσε νέα πρόταση για τον κανονισμό αξιολόγησης και πιέζει για την υπογραφή. Ενώ όλες οι παρατάξεις είχαν τη νέα πρόταση εδώ και μέρες, η κίνησή μας μόλις χθες την παρέλαβε. Σήμερα θα γίνει νέα συνάντηση με τη συμμετοχή των 4 παρατάξεων και φαίνεται ότι η πλειοψηφία του Συλλόγου είναι έτοιμη να αλλάξει τον κανονισμό αξιολόγησης, χωρίς καμία ενημέρωση των συναδέλφων, και ενώ η Διοίκηση δεν έχει αποσύρει τα σχέδια για αλλαγή του κανονισμού εργασίας συνολικά, με τον οποίο είναι συνδεδεμένος ο κανονισμός αξιολόγησης και όποια αλλαγή έχει επιπτώσεις.

Δηλώνουμε ότι δεν θα συναινέσουμε στις κρυφές διαπραγματεύσεις και τα παζάρια της πλειοψηφίας στην πλάτη των εργαζομένων.

Θεωρούμε ότι επιτέλους πρέπει να γίνουν συνελεύσεις, ανοιχτές συνεδριάσεις του ΔΣ σε ώρες που να μπορούν να έρθουν οι εργαζόμενοι, να ενημερωθούν και να αποφασίσουν οι ίδιοι, και να μην υπογραφεί τίποτα που  να θέτει ως βάση τους στόχους που μας θέτει η Διοίκηση. Υπενθυμίζουμε και την ετήσια Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 21/03/2020 και απαιτεί την παρουσία όλων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να αντιδράσουν συλλογικά και να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια χειροτέρευσης αυτού που ήδη βιώνουμε με δραματικό τρόπο με αποτέλεσμα δεκάδες συνάδελφοι να αποχωρούν μαζικά σε καθεστώς τρομοκρατίας και απειλών.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωσή μας. 

ΥΓ. Πού  να προλάβουν οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας (ΔΗΣΥΕ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ) να ενημερώνουν  για τις εξελίξεις στον κανονισμό εργασίας, έχουν σοβαρότερα θέματα να ασχολούνται όπως μόλις είδαμε, τις βραδιές «πολιτισμού» σε σκυλάδικα… Αφού τα λύσαμε επιτυχώς όλα τα θέματα, γιατί να μην το γιορτάσουμε;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: