Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Επιστολή προς την Διεύθυνση της Διεύθυνσης Λειτουργιων

Προς Διευθυντή Διεύθυνσης Λειτουργιών (038)

27-1-2020


Κύριε Βολτή,

Εδώ και τρεις μήνες περίπου, έχουμε γίνει δέκτες πληθώρας καταγγελιών από συναδέλφους που υπηρετούν στη Μονάδα σας, ότι τους έχετε ασκήσει πολλαπλές πιέσεις να αποχωρήσουν από την τράπεζα, επιλέγοντας την «οικειοθελή αποχώρηση» και το πρόγραμμα «εθελούσιας» που συνεχιζόταν άτυπα από την τράπεζα. Πολλοί συνάδελφοι κλήθηκαν από εσάς δύο και τρεις φορές σε συνάντηση, και όταν αρνήθηκαν να φύγουν (καθώς δεν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα) όπως τους προτείνατε, απειλήθηκαν με μετάθεση. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων αυτών, είχαν μετακινηθεί πριν λίγο καιρό στη Δ/νση Λειτουργιών από καταστήματα όπου εργάζονταν, και ήδη υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία στη μετακίνηση, αφού οι περισσότεροι κατοικούσαν μακριά και πήγαν ξαφνικά στο κτίριο της Λ. Συγγρού στην Αμφιθέα, ενώ κάποιοι συνάδελφοι έχουν και αποδεδειγμένα προβλήματα υγείας. 

Τον Νοέμβρη, αρκετούς από τους συναδέλφους στους οποίους προτείνατε πιεστικά να αποχωρήσουν και αρνήθηκαν, τους εντάξατε στην ομάδα έργου για το «Ηρακλής», όπου πληροφορήθηκαν προφορικά ότι θα μείνουν για 5 μήνες. Σήμερα, το έργο αυτό μετακινείται στο κτίριο της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, στον κόμβο της Βαρυμπόμπης. 

Στις 24/1 βγήκε νέα Πράξη Διοίκησης, όπου εντάχθηκαν στο έργο «Ηρακλής» άλλοι 45 συνάδελφοι, και οι 11 ανήκουν στη Δ/νση Λειτουργιών. Οι συνάδελφοι αυτοί είχαν επίσης δεχθεί πιέσεις από εσάς να αποχωρήσουν, διαφορετικά θα μετατίθονταν στη Βαρυμπόμπη, όπως τους ειπώθηκε. Υπάρχουν μάλιστα και συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας (χειρουργεία, ποσοστό αναπηρίας κλπ), που σύμφωνα με την επιχειρησιακή σύμβαση του 2016 η Τράπεζα θα πρέπει να επιδιώξει να εργαστούν κοντά στην οικεία τους. 

Δεδομένου ότι όλο αυτό το διάστημα , παρά τις τηλεφωνικές μας οχλήσεις, δεν έχουμε καταφέρει να επικοινωνήσουμε μαζί σας, σας απευθυνόμαστε γραπτώς και ζητάμε να σταματήσετε αμέσως όλες αυτές τις ενέργειες, που συνιστούν πλήρη κατάχρηση του διευθυντικού δικαιώματος. 

Επίσης, κοινοποιούμε στη Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού ώστε να μην μετακινηθούν στο κτίριο του πρώην καταστήματος 711 οι συνάδελφοι με προβλήματα υγείας, ενώ εγείρεται ένα γενικότερο ζήτημα για το πώς και με ποια κριτήρια έχουν επιλεχθεί οι συνάδελφοι για το έργο Ηρακλής, και σήμερα καλούνται να υπηρετήσουν δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την οικία τους. 

Τα μέλη του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ 

Ξιφαρά Μαρία
Πανδή Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: