Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

ΑΤΕ ΕΚΑ - Η κυβερνητική απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου θα πέσει στο κενό

Αγωνιστική Ταξική Ενότητα στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας - Κάλεσμα στην Πορεία της Πολυτεχνείου



Συνθήκες χούντας διαμορφώνει η κυβέρνηση της ΝΔ με την απόφαση της αστυνομίας να απαγορεύσει όλες τις «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν 4 ή περισσότερα άτομα από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου».
 
Πρόκειται για κατάργηση στοιχειωδών λαϊκών ελευθεριών και αναστολή άρθρων του συντάγματος (άρθρο 11). Τέτοιου είδους καθολική απαγόρευση όλων των συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια έχει γίνει στο παρελθόν μόνο στις 21/04/1967 και στις 17/11/1973.

Αποτελεί τεράστια πρόκληση προς τον λαό και την νεολαία το γεγονός πως χρησιμοποιούνται οι μέθοδοι που είχε χρησιμοποιήσει η χούντα, για να ακυρωθούν φέτος οι πορείες του Πολυτεχνείου, της εξέγερσης που αποτέλεσε την κορύφωση του αγώνα κατά της δικτατορίας. Για τον σκοπό αυτό τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ έστησε μία επιχείρηση βίας και καταστολής με διαδοχικές επιθέσεις, με προσαγωγές και συλλήψεις στο Πολυτεχνείο, στην Πανεπιστημιούπολη, στην Θεσσαλονίκη, στην Καρδίτσα και αλλού.
 
Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει σιωπητήριο νεκροταφείου και κατάσταση έκτακτης ανάγκη χωρίς τέλος. Εκμεταλλεύεται την πανδημία για να πριμοδοτήσει το κεφάλαιο αφήνοντας απροστάτευτο τον λαό, επιχειρεί την κατάργηση του 8ωρου, των υπερωριών και της απεργίας και θέλει καταστείλει όσους δεν σιωπούν, αλλά καλούν σε ενεργή αντίσταση και ανυπακοή απέναντι στην πολιτική της.
 
Όμως το Πολυτεχνείο δεν έγινε με άδεια. Για αυτό έγραψε ιστορία και άνοιξε δρόμους ανατροπής κόντρα στις απαγορεύσεις, στο φόβο και στην υποταγή. Για αυτό την πορεία του Πολυτεχνείου στην αμερικάνικη πρεσβεία, θέλουν να καταργήσουν εδώ και δεκαετίες και να τελειώσουν με το αντιιμπεριαλιστικό και εξεγερτικό της περιεχόμενο.
 
Η Διαδήλωση του Πολυτεχνείου θα γίνει όπως έχει αποφασιστεί. Θα είμαστε εκεί με μάσκες και αυστηρή τήρηση αποστάσεων! Με το αίτημα για δημόσια υγεία στην προμετωπίδα για επίταξη χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας, για ψωμί- παιδεία-ελευθερία!
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: