Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Όχι στο νέο κλείσιμο καταστημάτων στην Εθνική Τράπεζα!

Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή κοινωνικά και οικονομικά, η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε να κλείσει 41 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ανακοινώνοντάς το ξαφνικά σήμερα Παρασκευή 6/11 στους διευθυντές των καταστημάτων αυτών. Σκοπός τους ο εκβιασμός των εργαζόμενων να φύγουν με την εθελούσια που αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα. 

Απαράδεκτη κίνηση από όλες τις πλευρές, αφού κλείνουν καταστήματα σε όλη την Αττική που θα έχουν αποτέλεσμα και οι εργαζόμενοι σε αυτά να χρειάζονται χιλιόμετρα μετακίνησης, αλλά και για την πελατεία αυτών των περιοχών (Καλύβια, Μαραθώνα, Πικέρμι κλπ). Κλείνει μεγάλα κατάστηματα στο κέντρο της Αθήνας (Μητρόπολη, Σόλωνος), ενώ ανακο'ινωσε το κλείσιμο και καταστημάτων στην επαρχία που θα σημάνει νέα ταλαιπωρία του κοινωνικού συνόλου (Κόνιτσας, Βόνιτσας, Αμύνταιου, Παλαμά Καρδίτσας κλπ) και σαφή εκβιασμό των εργαζόμενων που υπηρετούν σε αυτά. 

Δεν μπορεί να είμαστε άλλο θεατές, κανείς δεν θα γλιτώσει από αυτή τη λαίλαπα. Η Τράπεζα θέλει να εκδιώξει τους εργαζόμενους, όταν ΤΥΠΕΤ και ΤΕΑΠΕΤΕ έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, ενώ η εντατικοποίηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι για τη χθεσινή μας ανακοίνωση, και η Διοίκηση "χτύπησε" ενόψει εθελούσιας. ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ κι αυτό το βρίσκουν θετικό, λένε ωραία θα ξέρουν οι συνάδελφοι ότι κλείνει το κατάστημά τους και άρα θα μπορούν να φύγουν με ένα έξτρα μπόνους παραπάνω! Είναι απλά εξοργιστικό. Σε συνθήκες απίστευτης ανεργίας, ανασφάλειας, νέων εργασιακών νόμων που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, η Εθνική κάνει κι εκείνη ό,τι ακριβώς οι άλλες τράπεζες: θέλει να μειώσει το προσωπικό με κάθε τρόπο και εκβιασμό.


Να μην τους περάσει! Οργάνωση και αντίσταση στους χώρους της δουλειάς! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να φέρουμε ένα Σύλλογο που θα μας εκπροσωπεί και θα μας προστατεύει, όχι να μας αφήνει βορά στα νύχια της Διοίκησης!


Δεν υπάρχουν σχόλια: