Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Ψήφισμα συμπαράστασης για την εκδικητική δίωξη φοιτητή

 


Κάτω τα χέρια από τη σπουδάζουσα νεολαία μας!

 

Δεν έχουν τέλος οι χουντικές πρακτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. 


Μία εβδομάδα μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών σωματείων, γονέων, μαθητών και φορέων εργαζομένων και εν μέσω μαζικών γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων, ο φοιτητής Π.Π. του τμήματος Φυσικής ΕΚΠΑ λαμβάνει κλήση από την Ασφάλεια μετά από εισαγγελική παραγγελία για παροχή ανωμοτί εξηγήσεων για δήθεν τελεσθέντα αδικήματα τον Οκτώβριο του 2019!!


Ενάμιση χρόνο μετά, θυμήθηκε η Ασφάλεια να "πατάξει το έγκλημα" κατασκευάζοντας για άλλη μια φορά κατηγορίες και συκοφαντώντας τον φοιτητή, πιστεύοντας ότι έτσι θα τρομοκρατήσει τη νεολαία και όσους είναι στο δρόμο και αγωνίζονται, όπως έχει επιχειρήσει πολλάκις με ωμή καταστολή, πρόστιμα και τυφλές συλλήψεις στο σωρό.


Αφού δεν τους βγήκαν τα πρόστιμα, το έριξαν στην ωμή τρομοκρατία. Εκδικούνται το φοιτητικό κίνημα, για τις μεγάλες διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της Κεραμέως που ψηφίζουν εν μέσω λοκντάουν!


Η δίωξη αυτή είναι καθαρά πολιτική και συνδικαλιστική. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να καταστήσει σαφές πως όποιος αγωνίζεται θα συλλαμβάνεται ή θα ξυλοκοπείται από τα όργανα της τάξης που θέλουν να φέρουν μέσα στις σχολές μας. Την ίδια στιγμή καλεί στην ασφάλεια την Πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών για «εξηγήσεις» για απεργιακή συγκέντρωση πριν 5 μήνες, άσκησε δίωξη ενάντια στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Αντί να ενισχύσει τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενισχύει το συνδικαλιστικό της ασφάλειας ενάντια σε αγωνιστές, φοιτητές και συνδικαλιστές!


Δεν πρόκειται να της περάσει!

Να παύσει τώρα κάθε δίωξη του φοιτητή Π.Π.!

Να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα για πολιτική δράση, να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις των αγωνιστών!

 

Ø  Καλούμε όλη την κοινωνία να συμπορευθεί με τα δίκαια αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, για ελεύθερα πανεπιστήμια!

Ø  Καλούμε στην πανελλαδική κινητοποίηση 6 Φλεβάρη, στην Αθήνα στις 12.00 Προπύλαια , ενάντια στις διώξεις και τα πρόστιμα για τις διαδηλώσεις


Ο λαός και η νεολαία θα ζήσει ελεύθερα!

4-2-2021

 

http://pantrapezikosxhma.blogspot.com/

 τηλ 6947724051

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: