Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Επιτυχημένη παρέμβαση για απαράδεκτη στάση της ΕΤΕ

Στις 16/2 προχωρήσαμε σε καταγγελία που τελικά είχε επιτυχημένη παρέμβαση.

Η Εθνική Τράπεζα αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν κοπανατζήδες!
Μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς κακοκαιρίας, που πολλές περιοχές έχουν αποκλειστεί και έχει βγει γενική οδηγία από την πολιτική προστασία, η Τράπεζα ζητάει από τους εργαζόμενους που δεν μπόρεσαν να προσέλθουν στην εργασία τους βεβαίωση από το Δήμο ή την αστυνομία. Όταν συνεχίζει να χιονίζει μέχρι και σε πολλές περιοχές της Αθήνας, οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι, πολλά δρομολόγια μέχρι και ο ηλεκτρικός έχει σταματήσει, ενώ σίγουρα δήμος και αστυνομία και λόγω κορονοιού μόνο βεβαίωση δεν μπορούν να χορηγήσουν, η Διοίκηση μας αντιμετωπίζει με το χειρότερο τρόπο. Προφανώς θα ήθελαν πολλοί συνάδελφοι να διακινδυνεύσουν στο δρόμο ή να ταλαιπωρηθούν ψάχνοντας αντιολισθητικές αλυσίδες ή ταξί!
Να σταματήσουν άμεσα αυτές οι πρακτικές, οι εργαζόμενοι έχουμε αξιοπρέπεια. Καλούμε τους συναδέλφους να μας καταγγείλουν κάθε πρακτική και απαιτούμε να σταματήσει η Τράπεζα άμεσα αυτή την απαράδεκτη ενέργεια.
 
Μετά από λίγες ώρες την ίδια ημέρα αργά το απόγευμα υπήρξε αυτονότητη υποχώρηση της Τράπεζας!

Μετά την καταγγελία μας για την πέρα από καθε λογική απαίτηση της τράπεζας να ζητήσουν βεβαίωση από το δήμο ή αστυνομία για τη μη προσέλευση σήμερα, στάλθηκε διόρθωση αργά το μεσημέρι ότι δεν χρειάζονται δικαιολογητικά από τους συναδελφους προφανώς για όσο διαρκεί η κακοκαιρία. Αν κακως χρεώθηκε κάποια κανονική άδεια πρέπει να καταχωρηθεί ως Αδεια αποκλεισμού. Και η αυριανή μέρα θα είναι πολύ δύσκολη για πολλες περιοχές σε όλη τη χώρα κ την Αττική, με παγετό, συγκοινωνίες κομμένες, χιόνια κλπ και ισχύει το ίδιο. Θέλει μεγάλη προσοχή και κανείς συνάδελφος να μη διακινδυνεύσει. Με παρεμβάσεις και αγωνιστική δράση πετυχαίνουμε μικρές και μεγάλες νίκες.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: