Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Αίτημα για σύγκληση έκτακτου ΔΣ ΣΥΕΤΕ

 

Προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ

 Αθήνα 8-7-2021

Οι εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα είναι ραγδαίες. Η Διοίκηση ανακοίνωσε νέο κλείσιμο 25 καταστημάτων πριν 1 μήνα, με σοβαρές επιπτώσεις στους συναδέλφους αυτών των καταστημάτων, και προχώρησε σε νέα εθελούσια, λίγους μόνο μήνες μετά την προηγούμενη. 

Ταυτόχρονα, στις 2 Μαίου βγήκε νέα Πράξη Διοίκησης για μετακίνηση κι άλλων 93 συνάδελφων στο έργο που σχετίζεται με τα ακίνητα και τα κόκκινα δάνεια, εκβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο αρκετούς συναδέλφους να φύγουν με το πρόγραμμα αποχώρησης, ορισμένους μάλιστα με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Παράλληλα, προχθές βγήκε νέα πράξη Πολιτικής Αποδοχών εισάγοντας επίσημα τις μεταβλητές αποδοχές, κάτι που συνιστά σοβαρή μονομερή αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων με πολύ σοβαρούς κινδύνους για το μέλλον.

Για αυτές τις πολύ σοβαρές εξελίξεις, και δεδομένου ότι οι συνεδριάσεις του Συλλόγου έχουν γίνει εξαιρετικά αραιές τον τελευταίο χρόνο ενώ δεν συγκλήθηκε και Γενική Συνέλευση, ζητάμε άμεσα έκτακτη σύγκληση του ΔΣ του Συλλόγου με τα παραπάνω θέματα. 

Είναι ανάγκη να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την αντίδρασή μας απέναντι στις πράξεις αυτές της Διοίκησης εναντίον των εργαζόμενων, αλλά και σε όσα εξελίσσονται συνδυαστικα από την εργοδοσία του κλάδου (πογκρομ, "εθελουσιες" απολύσεις κα). 

  

Για την Πρόταση Προοπτικής 

  

Μαρία Ξιφαρά

Χριστίνα Πανδή

Μέλη ΔΣ ΣΥΕΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: