Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Επιστολή συναδέλφου δικτύου για την "ομερτά" των απαγορευμένων συναλλαγών

26-5-2022

 

Προς όλα τα διοικούντα μέλη του ΣΥΕΤΕ και κάθε συνάδελφο δικτύου.

 

Οπως γνωρίζετε, από την 1η Μαίου 2022 καταργήθηκε η ελεγχόμενη είσοδος στα καταστήματα της τράπεζας και πλέον οι πελάτες μπαίνουν ελεύθερα για να εξυπηρετηθούν. Ωστόσο οι υπάλληλοι πλέον δεν επαρκούν για τον κόσμο που επανεμφανίστηκε. Και το κυριότερο, οι απαγορευμένες συναλλαγές που έγιναν απαγορευμένες πριν 2 χρόνια με το έτσι θέλω και στα μουλωχτά, δήθεν για τον κορωνοιό, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ.

 

Η ανακοίνωση της ΕΕΤ της 3ης Μαίου 2022 αφήνει να εννοηθεί πως οι περιορισμοί στις συναλλαγές παύουν να υφίστανται. Δεν το λέει ξεκάθαρα γιατί ως είθισται προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις περιστάσεις. Συμφορά που συμφέρει λογάριαζέ τηνε για πόρνη. Οφείλουν όλοι οι σύλλογοι των τραπεζουπαλλήλων και πρώτος ο ΣΥΕΤΕ με ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ να ξεκαθαρίσει την αλήθεια και να διαλύσει την πλάνη. Τα μηχανήματα για όσους μπορούν να τα χειρίζονται και τα γκισέ για όσους δεν μπορούν.

 

https://www.hba.gr/Media/List?type=Announcements

 

Γιατί τα γράφω όλα αυτά ? Γιατί στα καταστήματα επικρατεί πλέον ΚΟΛΑΣΗ. Να το ξαναγράψω. ΚΟΛΑΣΗ. Με τα νέα εκκαθαριστικά εισοδήματος και ένφια, ο κόσμος που μπαίνει σωρηδόν κατευθύνεται υποχρεωτικά στα APS και στα ΑΤΜ για να πληρώσει τους φόρους. Αλλά δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει είτε γιατί είναι ηλικιωμένοι, είτε γιατί είναι μειωμένης αντίληψης και μόρφωσης, είτε γιατί είναι αλλοδαποί. Ναι, όλες οι παραπάνω κατηγορίες πελατών υπάρχουν και είναι εκατομμύρια. Ως αποτέλεσμα, καλούνται οι υπάλληλοι να συνδράμουν και να εκτελέσουν τις πληρωμές τους. 

 

Αυτό δεν είναι δυνατόν. 

Δεν υπάρχουν υπάλληλοι που θα κάθονται όρθιοι επί 7 ώρες και θα πληκτρολογούν χιλιάδες κωδικούς πληρωμής χωρίς κέρδος. Οταν οι εφορίες πληρώνονταν στο ταμείο, επικρατούσε μια τάξη στην αίθουσα και η τράπεζα εισέπραττε και προμήθειες. Τώρα ΚΟΛΑΣΗ για να κοκορεύονται οι αστροναύτες πως μας βάζουν στη διαστημική εποχή. Τώρα ο εκάστοτε υπάλληλος κάνει τον ταμία στο αυτόματο μηχάνημα χωρίς κανένα κέρδος περικυκλωμένος από δεκάδες πελάτες. 

 

Εγώ προσωπικά που τρέχω σαν τρελός μεταξύ ταμείου και μηχανημάτων δεν αντέχω άλλο. Να τηρώ τη σειρά προτεραιότητας θυμωμένων πελατων, να κλειδώνω και να ξεκλειδώνω το χώρο του ταμείου, να μπαινοβγαίνω για να κάνω ψιλά τα χοντρά, να μην δέχεται το pin της κάρτας το ΑPS και να πρέπει να γίνει αλλαγή pin στα ΑΤΜ του πεζοδρομίου και πάει λέγοντας. Κι ακόμα δεν ξεκινήσαμε, ειμαστε στον Μάιο και οι δόσεις είναι δέκα φέτος. 

 

Επί τη ευκαιρία, η αναβάθμιση των APS ήταν κλασική χειροτέρευση καθώς εξαφανίστηκε το αγγλικό μενού. Συγχαρητήρια στους υπευθύνους. Σαίνια. Ασπροι, μαύροι, κίτρινοι, πράσινοι, κόκκινοι πρέπει να μάθουν πρώτα ελληνικά και μετά να πλησιάσουν τα APS. Εκτός αν πρέπει να τους λέμε κόψτε το λαιμό σας, δεν βοηθάμε. Το ίδιο και στους ηλικιωμένους. Τραβάτε στα παιδιά σας, στο λογιστή σας, αν δεν βλέπεις και κρατάς μαγκούρα μην έρχεσαι στην τράπεζα.

 

Με λίγα λόγια. Οι απαγορευμένες συναλλαγές έχουν καταργηθεί, αλλά στα μουλωχτά, συνεχίζονται.

 

Τουλάχιστον οι εφορίες πρέπει να ξαναρχίσουν να πληρώνονται στα γκισέ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ.

 

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. 

 

ΜΙΛΗΣΤΕ. ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΕΡΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ.

 

Δ. Ζ. 

ΕΤΕ ΑΧΑΡΝΩΝ (111)

 

(για τα χιλιάδες άλλα προβλήματα δεν λέω κουβέντα, η λύση είναι αντιστρές σεμινάρια και ερωτηματολόγια εργασιακής εμπειρίας).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: