Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Ανακοίνωση για την πανεπιστημιακή αστυνομία και την καταστολή

 

 

 

Τα πανεπιστήμια έχουν ως σκοπό τη μόρφωση και όχι την καταστολή

Έξω η αστυνομία από τις σχολές!

 

Καταγγέλλουμε τις προκλητικές δηλώσεις των υπουργών της ΝΔ για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις επόμενες μέρες. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται ταυτόχρονα με  το όργιο βίας και καταστολής των ΜΑΤ, με εντολή της κυβέρνησης, εναντίον των φοιτητών στο ΑΠΘ και την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ιδιαίτερα τον χθεσινό πολύ σοβαρό τραυματισμό φοιτητή από κροτίδα αστυνομικού.

Ο στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν είναι η “πάταξη της ανομίας”, όπως διατείνονται, αλλά η νεολαιίστικη αμφισβήτηση, το φοιτητικό κίνημα και οι αγώνες του, οι συλλογικότητες και η πολιτικοποίηση του. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες του φοιτητικού και του ευρύτερου νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος.

 Αποτελεί κομμάτι του puzzle των χουντικής έμπνευσης μέτρων απαγόρευσης διαδηλώσεων, αστυνομοκρατίας και καταστολής, του νόμου Χατζηδάκη με την επίθεση στα σωματεία, την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, των συλλογικών τους διαδικασιών,  και την προσπάθεια ελέγχου τους από το κράτος και τους εργοδότες.

Δεν έλαβαν το μήνυμα από τις φοιτητικές εκλογές, που η ΔΑΠ γκρεμοτσακίστηκε επιτέλους και έχασε σχεδόν τη μισή της δύναμη. Οι φοιτητές θέλουν δημόσια πανεπιστήμια που να ανοίγουν τους πνευματικούς ορίζοντες, και όχι να ελέγχουν τη σκέψη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βέβαια ασχολείται μόνο με τα ιδιωτικά κολλέγια και όσους έχουν να πληρώσουν για να πάρουν ένα πτυχίο και να έχουν ανοιχτές πόρτες παντού.

Επιτίθενται με σφοδρότητα στην  εκπαίδευση θέλοντας να σβήσουν κάθε αποτύπωμα του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου που κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες.  Η ανακοίνωση νέας μείωσης  χιλιάδων εισακτέων  στα πανεπιστήμια, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής,η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις πανεπιστημιακών τμημάτων, το τσάκισμα των μορφωτικών και επαγγελματικών δικαιωμάτων, η σύνδεση των πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις, η δραστική μείωση της χρηματοδότησης και η σύνδεση με την αξιολόγηση αποτελεί εφαρμογή  της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση της αγοράς, που ακολούθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Στηρίζουμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τα παιδιά μας και τους αυριανούς εργαζόμενους και μαζί θα αποτρέψουμε τα σχέδιά τους. Θα παλέψουμε μαζί για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας!

 

·      ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 

·      ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ! ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

 

·      ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

28-5-2022

protasiprooptikis.blogspot.com,  e-mail:protasiprooptikis@gmail.com

6980925499, 6947724051

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: