Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Επιστολή προς τον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ


 

Προς τον Πρόεδρο του ΣΥΕΤΕ


Κοινοποίηση: ΔΣ ΣΥΕΤΕ

 
Αθήνα 31-5-2022


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες


Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου πριν λίγες μέρες, μας ανέφερε ότι ο Σύλλογος έχει στείλει εδώ και καιρό πρόταση προς τη Διοίκηση για το ζήτημα της τηλεργασίας, σε συνέχεια της κλαδικής σύμβασης που υπογράφτηκε. Η πρόταση αυτή δεν έχει σταλεί στο ΔΣ του Συλλόγου και δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τις θέσεις του Συλλόγου για την τηλεργασία.


Ομοίως, παρότι ζητήσαμε την πρόταση της Τράπεζας, που έχει θέσει σε διαβούλευση προς τους Συλλόγους στην Τράπεζα, και η οποία επίσης δεν έχει δοθεί στο ΔΣ του Συλλόγου, δεν μας στάλθηκε με την αιτιολογία από τον Πρόεδρο ότι «καταψηφίσαμε το πλαίσιο της επιχειρησιακής». Επίσης, η επιστημονική συνεργάτης του Συλλόγου συνδράμει όλο το ΔΣ του Συλλόγου, όχι «κάποιες παρατάξεις» δηλ του Προεδρείου εν προκειμένω, παρόλα αυτά δεν μας έχετε κοινοποιήσει τις παρατηρήσεις της στην Πρόταση της Τράπεζας.

 
Ούτε η πρόσκληση της επιχειρησιακής σύμβασης έχει σταλεί προς το ΔΣ, σε μια πρωτοφανή παραβίαση του καταστατικού και πλήρη αντιδημοκρατική λειτουργία του ΣΥΕΤΕ.
 

Γραμματείες δεν έχουν συγκροτηθεί, το ΔΣ δεν ενημερώνεται ούτε για τα αυτονόητα όπως υπάρχει υποχρέωση, στις συναντήσεις μας αποκλείετε, κι ενώ δεν προβλέπεται πουθενά στο καταστατικό όλα λειτουργούν άτυπα από το Προεδρείο.

 
Είστε υποχρεωμένοι να σέβεστε τη βούληση των συναδέλφων που εκφράστηκε στις τελευταίες εκλογές και να ενημερώνετε όλες τις παρατάξεις του ΔΣ και όλο το ΔΣ, όπως προβλέπει το καταστατικό και οι δημοκρατικές αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος.


Παρακαλούμε να μας σταλούν άμεσα όλα τα κείμενα και να έχουμε πλήρη ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις για την επιχειρησιακή σύμβαση , καθώς και για την αυριανή συνάντηση ΣΥΕΤΕ – Διοίκησης, στην οποία επιμένετε να μας αποκλείετε, παρότι ειδικά με τις τελευταίες εξελίξεις του σχεδίου για κλεισίματα νέων καταστημάτων είμαστε η μόνη κίνηση που εκπροσωπείται στο ΔΣ από συναδέλφους από το δίκτυο και έπρεπε να είμαστε στη συνάντηση για να θέσουμε εκτός των άλλων επιτακτικά την ανάκληση αυτής της απόφασης.


Για την Πρόταση Προοπτικής

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: